Jeg blir aldri lei av å bake og etter å ha spist hamburger i USA på såkalte potato buns ble det et prosjekt å lage de selv. Litt søken på internet førte til flere oppskrifter – noen med potetmel andre med potetmos. Jeg valgte å kjøre på med potetmos (og apropos potet har du forsøkt deg på eltefritt potetbrød? – oppskriften ligger her på bloggen) og har laget verdens mykeste, saftigste hamburgerbrød. Ikke like sunne som mine grove hamburgerbrød men jeg liker variasjon! Håper det smaker!
Du trenger, for ca. 12 mellomstore rundstykker:
ingredienser
500g hvetemel
250g moste lunkne poteter
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
150g smeltet smør
1 egg
1ss honning
200ml melk
fremgangsmåte
Ovn temperatur 180 C.
Pass på at potetene er finmoset. Visp sammen hvetemel, poteter, tørrgjær og salt. Bland smør, egg, honning og melk. Hell det våte i det tørre og elt til du har en smidig og noe klissete deig. Elt godt, gjerne en 5 -10 minutter med kjøkkenmaskin.
Dekk til deigen og la det heve til dobbelt størrelse. Hell deigen over på en melet flate og arbeid den lett sammen. Del deigen i like store emner og rull sammen til kuler. Plasser deigkulene på et bakebrett dekket med bakepapir. Trykk de ned med melet håndflate. Dekk rundstykkene til og la de hvile en halvtimes tid et lunt sted.
Sett rundstykkene i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter. La de avkjøle på rist.
Rundstykkene holder fint noen dager. Ha de i brødristeren for en rask oppfriskning etter 1 dag.
Og lurer du på hvordan jeg liker hamburgerene mine så liker jeg de enkle. Bruk ca. 150g karbonadedeig og form med lett hånd til en hamburger. Om kjøttet er kaldt la det stå ute litt til det kommer nesten til romtemperatur. Kvern godt med salt og pepper på begge sider og legg på ordentlig varm grill. Hvor lenge du griller de er opp til deg! Salat, løk, tomater og sennep er fast tilbhør hos meg.
Dette er de beste burgerbrødene jeg har smakt! Deigen min blir voldtsomt klissete. Skal jeg bruke mer mel eller har du et bedre tips? Hilsen nybegynner!
Hva skjer hvis jeg ikke benytter honning? Har en liten gutt som stort sett spiser det vi spiser, men som ikke skal ha honning. Det er forøvrig de beste hamburgerbrødene jeg har smakt! Har alltid noen på lur i frysen 😉
Honningen bør ikke være fremtredende i smaken, jeg bruker acasiehonning som gir veldig lite smak.
Men om ikke han har lyst på honning, så er det bare å sløyfe det. Oppskriften bør funke allikevel. Alternativt kan du ha opp i 1 ss sukker, eller 1ss akasiesirup.
Hyggelig å høre at de falt i smak!!
Dette er de beste burgerbrødene jeg har smakt! Deigen min blir voldtsomt klissete. Skal jeg bruke mer mel eller har du et bedre tips? Hilsen nybegynner!
Hei Lillian
Du kan med fordel elte inn litt mer mel om du vil, men det er en fordel at deigen er myk og litt klissete.
ina 🙂
Kan man fryse ned disse?
Det kan du Kathine!
Hva skjer hvis jeg ikke benytter honning? Har en liten gutt som stort sett spiser det vi spiser, men som ikke skal ha honning. Det er forøvrig de beste hamburgerbrødene jeg har smakt! Har alltid noen på lur i frysen 😉
Hei Nina!
Honningen bør ikke være fremtredende i smaken, jeg bruker acasiehonning som gir veldig lite smak.
Men om ikke han har lyst på honning, så er det bare å sløyfe det. Oppskriften bør funke allikevel. Alternativt kan du ha opp i 1 ss sukker, eller 1ss akasiesirup.
Hyggelig å høre at de falt i smak!!
Dette er de beste burgerbrødene jeg har smakt! Perfekt til grillede burgere, neste gang skal jeg prøve med blåmuggost på 🙂
Ikke sant at de er helt vidunderlige Kristin 🙂
Takk for oppskriften! Laget disse mange ganger. Både barn og voksne elsker disse hamburgerbrødene!
Thora
Går de bra å fryse disse?
Lagde de idag, og de var nydelige, beste hamburgerbrød jeg har smakt. Supert for meg som ikke kan spise frø eller korn.:)
Det var hyggelig å høre!
Jeg synes de er supergode jeg også og har nå noen stæsjet i frysen for neste gang det blir burgere 🙂