Myke hamburgerbrød

hamburgerbrød

Jeg blir aldri lei av å bake og etter å ha spist hamburger i USA på såkalte potato buns ble det et prosjekt å lage de selv. Litt søken på internet førte til flere oppskrifter – noen med potetmel andre med potetmos. Jeg valgte å kjøre på med potetmos (og apropos potet har du forsøkt deg på eltefritt potetbrød? – oppskriften ligger her på bloggen) og har laget verdens mykeste, saftigste hamburgerbrød. Ikke like sunne som mine grove hamburgerbrød men jeg liker variasjon! Håper det smaker!

Du trenger, for ca. 12 mellomstore rundstykker:

ingredienser
 • 500g hvetemel
 • 250g moste lunkne poteter
 • 1 pakke tørrgjær
 • 1 ts salt
 • 150g smeltet smør
 • 1 egg
 • 1ss honning
 • 200ml melk
fremgangsmåte

Ovn temperatur 180 C.

Pass på at potetene er finmoset. Visp sammen hvetemel, poteter, tørrgjær og salt. Bland smør, egg, honning og melk. Hell det våte i det tørre og elt til du har en smidig og noe klissete deig. Elt godt, gjerne en 5 -10 minutter med kjøkkenmaskin.

Dekk til deigen og la det heve til dobbelt størrelse. Hell deigen over på en melet flate og arbeid den lett sammen. Del deigen i like store emner og rull sammen til kuler. Plasser deigkulene på et bakebrett dekket med bakepapir. Trykk de ned med melet håndflate. Dekk rundstykkene til og la de hvile en halvtimes tid et lunt sted.

Sett rundstykkene i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter. La de avkjøle på rist.

Rundstykkene holder fint noen dager. Ha de i brødristeren for en rask oppfriskning etter 1 dag.

Og lurer du på hvordan jeg liker hamburgerene mine så liker jeg de enkle. Bruk ca. 150g karbonadedeig og form med lett hånd til en hamburger. Om kjøttet er kaldt la det stå ute litt til det kommer nesten til romtemperatur. Kvern godt med salt og pepper på begge sider og legg på ordentlig varm grill. Hvor lenge du griller de er opp til deg! Salat, løk, tomater og sennep er fast tilbhør hos meg.

hamburgerbrød

Kommentarer

 • Reply Kathine 16. mars 2018

  Kan man fryse ned disse?

  • Reply Mat På Bordet 20. mars 2018

   Det kan du Kathine!

 • Reply Grove burgerbrød med linfrø - Mat Pa Bordet 18. mars 2017

  […] finner du allerede her på bloggen – har du ikke prøvd den enda bør du prøve denne oppskriften som har en litt spesiell ingrediensliste, men som gir vanvittig gode brød. Om du er på utkikk etter en noe sunnere variant, en grovere en […]

 • Reply Nina 6. februar 2015

  Hva skjer hvis jeg ikke benytter honning? Har en liten gutt som stort sett spiser det vi spiser, men som ikke skal ha honning. Det er forøvrig de beste hamburgerbrødene jeg har smakt! Har alltid noen på lur i frysen 😉

  • Reply Ina Johnsen 8. februar 2015

   Hei Nina!

   Honningen bør ikke være fremtredende i smaken, jeg bruker acasiehonning som gir veldig lite smak.
   Men om ikke han har lyst på honning, så er det bare å sløyfe det. Oppskriften bør funke allikevel. Alternativt kan du ha opp i 1 ss sukker, eller 1ss akasiesirup.
   Hyggelig å høre at de falt i smak!!

 • Reply Kristin 5. august 2014

  Dette er de beste burgerbrødene jeg har smakt! Perfekt til grillede burgere, neste gang skal jeg prøve med blåmuggost på 🙂

  • Reply Ina Johnsen 8. august 2014

   Ikke sant at de er helt vidunderlige Kristin 🙂

 • Reply Kjersti 5. juli 2014

  Går de bra å fryse disse?

 • Reply Merete 6. mai 2014

  Lagde de idag, og de var nydelige, beste hamburgerbrød jeg har smakt. Supert for meg som ikke kan spise frø eller korn.:)

  • Reply Ina Johnsen 6. mai 2014

   Det var hyggelig å høre!
   Jeg synes de er supergode jeg også og har nå noen stæsjet i frysen for neste gang det blir burgere 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »