Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Ovnsbakte pomme frites

ovnsbakte pommes frites

Hvem liker egentlig ikke pommes frites? Jeg kjenner ingen.. dv.s jeg kjenner folk som ikke ønsker å spise pomme frites fordi de er friterte og dermed stemplet som ‘usunne’ (i min bok blir de bare usunne hvis du spiser friterte pomme frites på en regelmessig basis eller spiser altfor mange av de når du først spiser de….).

Men hva om du kunne lage like gode pommes frites i ovnen? Jeg tøyser ikke, personlig foretrekker jeg nå denne ovsnbakte varianten fremfor friterte. Jeg skal ikke dermed begynne å spise pomme frites hver dag – det er så mye annet godt å smake på . Men ja, disse er gode! Knasende sprøe på utsiden og fløyelsmyke på innsiden.

Det er egentlig ikke noe triks med de heller. Pass på at du skjærer alle noenlunde like tykke slik at de har samme steketid. Når du har skjært potetene i staver skyll de i masse kaldt vann (la de gjerne ligge litt i kaldt vann) for så å tørke de veldig godt ( jeg ofret et rent kjøkkenhåndkle). Pass på å pensle bakeplaten din med litt olivenolje og hell så litt (1 ss ) olivenolje over potetstavene og bland godt med hendene.

Som smaksetnig kan du bruke litt av hvert. Jeg brukte havsalt tilsatt ‘wild garlic’ for eksempel. Salt må til uansett men tilsett gjerne andre krydder (spisskumin, chilllipepper, e.l) eller urter (rosmarin, oregano, e.l.) i tillegg. Bruk hendene for å blande alt med potetstavene igjen.

Legg potetstavene slik at de ligger i ett lag på bakebrettet – skal du lage for mer enn 2 personer trenger du mer enn et brett. Sett i forvarmet stekeovn (200 C) og la de steke 30-40 minutter. Steker du på 2 brett kan du gjerne rotere de et par ganger underveis i tillegg til å bevege litt på potetstavene slik at de steker jevnt.

De er ferdige når de er ferdige – smak en så vet du om de er klare. Spises best varme rett fra ovnen, du trenger kanskje litt mer salt til og gjerne en hamburger eller en god biff. Eller kanskje du rett og slett bare ønsker å spise gode, varme pommes frites med et glass kaldt øl. Your call!

PS. jeg brukte store prinsesse amandine poteter og beholdt skallet på og brukte i underkant av 1 kilo for 4 personer.

ovnsbakte pommes frites

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »