GRATINERTE NACHOS I LANGPANNE

GRATINERTE NACHOS I LANGPANNE

Nachos er som pizza – det kan varieres i det uendelige. Nachos er selvfølgelig viktig å ha med, og ost også men ellers er det ganske fritt frem . Pulled pork, grillet kylling og karbonadedeig kan være en del av oppskriften eller hvilken som helst annen krydret kjøtt. Reker er heller ikke så verst. Legg på tomater, løk eller vårløk, chilli, avokado, koriander, bønner, oliven, osv så begynner vi å snakke om nacho fest. Lag det enkelt med bare et par ingredienser eller lag en ‘showstopper’ med det meste. Bygg det gjerne litt opp i høyden for litt wow effekt også og server tilbehør – salsa, guacamole, refried beans, mer chips, hotsauce, rømme, ja, du vet….

Her er oppskriften på gratinerte nachos i langpanne.

Du trenger:

ingredienser
 • en løk, finhakket
 • 2 hvitløksfedd, finhakket
 • 400g karbonade- eller kjøttdeig
 • 1ss spisskumin
 • 1/2 ts sterk chillipulver
 • salt og pepper
 • en boks svarte eller røde bønner
 • 1 - 2 tomater eller en håndfull cherrytomater
 • en avokado
 • en pose tortilla chips
 • 200g revet ost, mozzarella, norvegia, jarlsberg, cheddar eller en kombinasjon av de
 • 2 -3 vårløk
 • fersk koriander
fremgangsmåte

ovn temp 200C

Stek løk og hvitløk myk i litt olivenolje. Ha det over på en tallerken. Sett opp varmen og når stekepannen er varm stek karbonade- eller kjøttdeigen i to omganger. Krydre med spisskumin og chilipulver under steking. Kjøttt skal brunes godt. Ha kjøtt og løkblandingen tilbake i stekepannen, rør og smak til med salt og pepper. Tilsett halvparten av bønnene og litt av laken og la det stå og småputre.

Skjær tomatene i båter og skjær ut ‘innmaten’ slik at du kun sitter igjen med skall og det tomatkjøttet som sitter fast i skallet. Ha innmaten i kjøttblandingen og bryt det litt ned med en skje mens det koker. Skjær tomatene i ruter. Bruker du cherrytomater skjær de opp i mindre biter. Skjær avokadoen også opp i biter.

Smak kjøttet til med salt og pepper igjen. Legg et lag med tortilla chips i en ildfast form. Fordel 1/3 av kjøttet på chipsene og strø litt ost på toppen. Legg et lag med chips på toppen av det igjen, stør med ost. Fortsett til du har brukt opp kjøttet. Avslutt godt med ost.

Sett formen i forvarmet ovn og stek i 10-15 minutter til osten er smeltet og retten er gjennomvarm. Dette kan ta mindre tid avhengig av hvor varm kjøttblandingen var når du satt det hele sammen.

Strø nachos med tomater, avokado, resten av bønnene, vårløk og koriander. Server med tilbehør om du vil eller bare litt hot sauce og ekstra chips.

Oppskrift på de beste hjemmelagde refried beans finner du her.

Guacomole lager du også best selv og er veldig enkelt å lage. Her finner du min versjon. Og så må du ikke glemme prikke over i’en og det er salsa fresca. Oppskrift finner du her. 

GRATINERTE NACHOS I LANGPANNE

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »