Sloppy Joes

 

sloppy joes

Hørt om Sloppy Joes? Kort fortalt er det en bologneseaktig kjøttstuing, som man serverer i et hamburgerbrød.  Det er viktig at stuingen ikke er så rennende, da blir bare brødet svampete og klissete med det samme. Klissete å spise blir det uansett (derfor navnet ‘sloppy’ kanskje) og jeg som voksen spiser den helst med kniv og gaffel. Jeg som barn spiste selvsagt med hendene som man gjør med en vanlig hamburger og sølte både her og der – det var allltid like stas! Husk godt med servietter sier jeg bare!

Du trenger, for 4 personer:

ingredienser
  • en løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 400g kjøtt- eller karbonadedeig
  • en boks hakkede tomater
  • 4 ss ketchup
  • ca. 2 ss worcestershire saus
  • salt, pepper og olivenolje til steking
fremgangsmåte

En kjempegod oppskrift på hamburgerbrød finner du her. Og hvis du foretrekker litt grovere hamburgerbrød kan du prøve deg på disse, de er også veldig gode og anbefales varmt.

Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek løken på middelsvarme til den er myk og blir litt gjennomsiktig. Tilsett hvitløk og stek videre noen minutter. Hell løken over på en tallerken og sett opp varmen under stekepannen. Ha i halvparten av kjøttet og stek på høy varme. Kjøttet må gjerne få litt farge. Kvern over litt salt og pepper mot slutten av steketiden. Ha kjøttet over på en tallerken og stek resten av kjøttet på samme måte.

Bland kjøtt og løk sammen i stekepannen (forhåpentligvis har du stor nok stekepanne, ellers må du helle alt over i en gryte) og tilsett tomater. Rør inn ketchup. Kok inn stuingen til det tykner. Tilsett worcestershiresaus og smak til med mer salt og pepper (eller mer worcestershiresaus) om nødvendig. Vil du ha litt ‘kick’ kan du gjerne tilsette litt tabascosaus også.

Toast gjerne hamburgerbrødene slik at de er litt ‘crunchy’. Ha godt med kjøttstuing på hamburgerbrødet og server gjerne med en enkel grønn salat, eller kanskje du har heller lyst på litt brokkolislaw til – oppskriften finner du her.

Og jeg sier det en gang til – husk servietter!

Tips: kjøttdeigen kan også byttes ut med kjøttdeig av svin eller kylling om ønsket.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »