Langpannekake med sjokolade og kokos

Formkake med sjokolade og kokos

Finnes det noe som heter ‘lanpannekakesesong’? Det burde det, for vi er midt opp i det. Dugnader, avslutninger, bursdager, tameddessertpartys, picnic’s, ja det bugner av anledninger for denne kjære langpannekaken. Jeg har til og med gått til innkjøp av aluminiumsformer, kjekt når man av og til glemmer å få med seg formen hjem igjen.

Og ikke kom her og si at kakemiks er så mye lettere enn hjemmelaget kake for det er rett og slett ikke sant. Som med ferdigmiks skal det tørre blandes med det våte. Forskjellen er at du vet nøyaktig hva du putter i kaken og er attpåtil billigere.  Så ta i mot ‘langpannekakesesongen’ med åpne armer og bruk denne oppskriften til du ikke orker smaken av sjokolade og kokos lengre….

ingredienser
Til kaken
 • 100g kakao
 • 300g hvetemel
 • 250g sukker
 • 2 ts bakepulver
 • 150ml melk
 • 100ml sterk kaffe
 • 2 egg
 • 3 ss rapsolje eller lignende (ikke olivenolje)
 • 1 ts vaniljeekstrakt
Til glasuren
 • 150g smør
 • 250g melis
 • 2 ss kakao
 • 100 ml sterk kaffe
 • 1ts vaniljeekstrakt
 • 200g kokosmasse
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Rør kakao, hvetemel, sukker og bakepulver sammen med en visp. Rør melk, kaffe, egg, rapsolje og vaniljeekstrakt sammen. Bland det våte med det tørre og rør til du har en glatt fin deig (nevnte jeg at dette vare en enkle kake å lage?) .

Dekk en langpanne (ca. 20x30cm, har du større eller mindre må du bare tilpasse baketiden) med bakepapir og hell deigen i langpannen. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter. Test med en kakepinne, den skal komme ut ren.

Lag glasuren mot slutten av steketiden. Smelt smøret. Ha i melis, kakao, kaffe og vaniljeekstrakt og rør til en glatt glasur. Rør inn kokosmassen. Ha glasuren over den fortsatt varme kaken og la kaken avkjøle helt i formen.

Dekk til med plast til du skal servere den. Lager du den dagen før kan du gjerne oppbevare den i kjøleskapet.

God langpannekakesesong!

langpannekake med sjokolade og kokos

Kommentarer

 • Reply Cake pops bukett - Mat Pa Bordet 13. april 2017

  […] å presse kake ned i en form eller strø på pynt. Oppskriften og fremgangsmåten finner du her. En porsjon kake med glasur gir ca. 50 småblomster. Istedenfor å rulle ut kuler presset jeg kaken […]

 • Reply Maria Mathisen 25. juni 2015

  Tenkte lage denne som bunn til en bursdagskake hvor det skal ligge et spiselig bilde på toppen. Tror du glasuren uten kokos blir grei å ha under eller bør jeg satse på ganache? Den er til en 4-årsdag, mener du den passer bra til de små? Er det ev en av de andre runde sjokoladekakene dine du vil anbefale til barnebursdag?

 • Reply Mette 20. mai 2014

  Hei
  prøvde å lage sjokokaka og syntes glasuren var deeeilig. Men syntes det var litt vel mye kakaosmak. stemmer det at det skal være 100 gram bakekakao i? eller brukte du noe mildere enn bakekakao? det er veldig mye mer enn i en del andre sjokokaker. (men flere i bursdagsselskapet likte den kraftige kakaosmaken da.)

  • Reply Ina Johnsen 22. mai 2014

   Ja, det skal være 100g bakekakao og ja, det blir en ganske intens sjokoladesmak men jeg synes det gjør seg godt. Liker ikke sjokoladekake som ikke smaker nok sjokolade…. Når det er sagt er det ikke noe problem å kutte ned på kakaoen om du ønsker den mindre intens. Og enig, glasuren er veeeeldig deilig 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »