Ovnsbakt blomkål

ovnsbakt blomkål

Noe så enkelt som en ovnsbakt blomkål med en frisk grønn salat og en god vinaigrette kan være en perfekt kjøttfri start på uken. Når det er sagt så går det selvsagt fint an å servere ovnsbakt blomkål til kjøttretter – kanskje en grillet kjøttbit for eksempel, eller hva med krydret kyllingspidd og litt ris til?

Jeg har valgt en noe indisk krydderblanding men her er variasjonsmulighetene uendelig. Har du ikke garam masala kan du bruke currypulver for eksempel. Ønsker du ikke en indisk vri kan du bruke paprika og litt chillipulver. Eller hva med å bruke en ‘dry rub’, dvs sløyfe yoghurten og bare gni blomkålen inn med krydder og servere med en god tomatsaus? Se hva du har i krydderskapet og eksperimenter litt.

Blomkålen smaker godt ogs når den er helt avkjølt og kan fungere godt i en salat. Ovnsbakt blomkål og quinoa salat anyone?

ingredienser
 • en mellomstor blomkål
 • 4 ss yoghurt naturell
 • 1 ts garam masala
 • 1/2 ts gurkemeie
 • 1/2 ts hvitløkssalt
 • 1/4 ts cayennepepper
 • salt
fremgangsmåte

ovn temp 180C

ovnsbakt blomkål

Fjern grønne blader fra blomkålen. Skjær vekk så mye av stilken som trengs for at blomkålen kan stå rett.

Bland krydder med yoghurten og smak til med litt salt. Bruk en pensel for å dekke hele blomkålhodet med yoghurtblandingen. Sett blomkålen i forvarmet ovn og stek i 40-50 minutter. Test blomkålen med kakepinne. Steketiden vil variere med størrelsen på blomkålen og om du liker den myk eller ‘al dente’.

La gjerne blomkålen avkjøle noe før servering.

ovnsbakt blomkål

Kommentarer

 • Reply vibeke mostad 15. juli 2016

  jeg lot meg inspirere av denne oppskriften i dag – hadde et blomkålhode, hadde litt creme fraish og diverse krydder, delte blomkålen opp i mindre buketter, vendte de i blandingen, la ulike oster på toppen, cheddar,j arlsber, chevre, mozarella, laget en syrlig salat, serverte brød og en god chablis til, – dette ble et hyggelig kveldsmåltid – takk for inspirasjonen!

  • Reply Mat På Bordet 17. juli 2016

   Å nam, et hørtes jo bare kjempegodt ut Vibeke!!

 • Reply Karl B. 18. mars 2015

  Et alternativ til å bake blomkål hel, er å dele den opp topp for topp, og så vende dette i salt og virgin olivenolje.
  Spres i ildfast form og bakes til fargen er gylden. Her kan man også blande inn rotfrukt, som f.eks. gulrot, potet
  eller søtpotet «julienne». Fungerer utmerket som tilbehør til fugl eller fisk, gjerne med en søt chilisaus som dip.
  Eller hjemmelaget aioli. Mange muligheter.

  • Reply Ina Johnsen 20. mars 2015

   Hei Kari
   Elsker ovnsstekte grønnsaker – poteter, brokkoli, blomkål, gulrøtter, ja det meste 🙂

 • Reply Grete Drevvatne 2. mars 2015

  Har laget dette mange ganger og elsker blomkål. Bruker ingen spesiell krydderblanding, bare smører kålen med mykt smør og strør meldonsalt på. Idag skal jeg prøve med vanlig kesam og chilisaus og legge noen skiver ost på toppen. Det er jo bare å prøve seg ut fra smak og behag. Billig og mettende og kanskje spennende variasjoner? Siden det bare er meg ved mitt middagsbord slipper jeg klager på maten…….he he. Lykke til den som vil prøve !

  • Reply Ina Johnsen 6. mars 2015

   Hei Grete
   Helt sant, det er bare å prøve seg frem her – mange gode kombinasjoner man kan finne på.
   Billig, enkelt og mettende!

 • Reply Charlotte 15. mai 2014

  Lagd denne oppskriften idag, kjempegodt!

  • Reply Ina Johnsen 16. mai 2014

   Så bra! Jeg elsket den jeg også og kommer til å lage den oftere med variasjoner i krydderen 🙂

 • Reply Kristin Kjos 12. mai 2014

  Hei. Takk for en god blogg som jeg til stadighet benytter meg av. Jeg har akkurat spist ovnsbakt blomkål. Beklager å måtte si det, det ble ikke så godt. Antakelig er det en idé å koke blomkålhodet først? Jeg brukte Synnøve Finden sin greske yoghurt, antakelig burde jeg brukt matyoghurt. Brukte du den?

  • Reply Ina Johnsen 13. mai 2014

   Hei Krisitn
   Det er ikke alle oppskrifter som faller i smak hos alle, sånn er det bare 🙂 Det er ikke nødvendig å forvelle blomkålen før den skal i ovnen, den skal kun stekes. Og som jeg skrev, tar jeg den gjerne ut før den er helt gjennomstekt og myk tverrs gjennom da jeg liker litt ‘crunch’ i blomkålen. Jeg brukte også vanlig yoghurt naturell. Hvis det var krydderblandingen du ikke likte er det bare å endre på det – eller som jeg også skrev sløyfe yoghurten og bare bruke krydder.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »