Litt usikker på om jeg skal kalle disse jordbærcookies eller jordbærsmåkaker. Kanskje en blanding av begge. Litt scones-aktig er de uten å være så tette. Jeg forklarer meg dårlig her altså, men jeg prøver.. Gode er de iallefall og en fin måte å bruke jordbær som er litt på hell.
for ca. 15 cookies trenger du
- 100g rensete jordbær
- 1 ts sitronjus
- 300g hvetemel
- 100g sukker
- 2 ts bakepulver
- 100g kaldt smør
- 150 ml kremfløte
- perlesukker til pynt
ovn temp 180C
Skjær jordbærene i små biter og bland med sitronjus, sett til side.
Bland hvetemel, sukker og bakepulver sammen i en skål. Skjær smøret opp i små ruter og ha opp i melblandingen. Bruk fingrene til å smuldre smøret i melblandingen. Deigen skal ligne brødsmuler. Tilsett fløten og jordbærene og rør sammen. Ikke vær for hardhendt, da brytes alle jordbærbitene ned – du ønsker litt hele jordbærbiter her og der.
Bruk en iskremskje til å lage pene deigkuler og plasser de med litt mellomrom på et bakebrett dekket med bakepapir. strø med litt perlesukker.
Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter. La de avkjøle på rist. Oppbevares i tett kakeboks om de ikke spises opp med det samme.