Jordbærcookies

jordbær cookies

Litt usikker på om jeg skal kalle disse jordbærcookies eller jordbærsmåkaker. Kanskje en blanding av begge. Litt scones-aktig er de uten å være så tette. Jeg forklarer meg dårlig her altså, men jeg prøver.. Gode er de iallefall og en fin måte å bruke jordbær som er litt på hell.

for ca. 15 cookies trenger du

  • 100g rensete jordbær
  • 1 ts sitronjus
  • 300g hvetemel
  • 100g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 100g kaldt smør
  • 150 ml kremfløte
  • perlesukker til pynt

 

ovn temp 180C

Skjær jordbærene i små biter og bland med sitronjus, sett til side.

Bland hvetemel, sukker og bakepulver sammen i en skål. Skjær smøret opp i små ruter og ha opp i melblandingen. Bruk fingrene til å smuldre smøret i melblandingen. Deigen skal ligne brødsmuler. Tilsett fløten og jordbærene og rør sammen. Ikke vær for hardhendt, da brytes alle jordbærbitene ned – du ønsker litt hele jordbærbiter her og der.

Bruk en iskremskje til å lage pene deigkuler og plasser de med litt mellomrom på et bakebrett dekket med bakepapir. strø med litt perlesukker.

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 15 minutter. La de avkjøle på rist. Oppbevares i tett kakeboks om de ikke spises opp med det samme.

jordbær cookies

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »