Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Tomatsuppe med futt

IMG_5853

Jeg kjøpte for mange tomater forrige uke – gikk litt amok kan du si, og derfor ble set suppe.Vanlig tomatsuppe er deilig det, men en spicy tomatsuppe basert på grillede tomater fristet enda mer.

Et lite ord om chili – vær forsiktig. Det kan hende at det holder å bare grille chilien sammen med resten av grønnsakene og at de ikke trenger å blandes inn i suppen, her må du nesten smake deg frem.

Du trenger, for 4 porsjoner:

ingredienser
  • 500g tomater
  • 8 hvitløksfedd
  • 1 chilli, delt på langs, frø fjernet om den er supersterk
  • olivenolje
  • salt
  • 1 liter grønnsakskraft (eller tilsvarende mengde buljong)
fremgangsmåte

Ha tomater, hvitløksfedd (ikke skrell de) og chilli i en ildfast form. Hell over ca. 3 ss med olivenolje og stør med litt havsalt. Sett i forvarmet ovn, 200C, og stek i ca. 30 minutter til hvitløkene er myke, tomatene har fallt sammen og du har fått fin grill farge.

Tomatsuppe med futt

Fjern evt. stilker og press hvitløkene ut av skallet. Fisk ut chiliene og sett de til side. Hell grønnsakskraften i formen og rør slik at du får med deg alle godbitene som har satt seg fast i formen. Hell alt over i en gryte og bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Smak. Tilsett chili litt om litt om du vil ha mer futt. Mer salt trenger du kanskje også.

Server suppen med brød – hva med litt hvitløksbrød for eksempel? Oppskriften finner du her. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »