Iskake med marengs og sjokolade

 

Føljetongen fortsetter og etter å ha publisert oppskrifter på iskaker med henholdsvis bringebær og så blåbær er det klart at det er sjokoladens sin tur. Prinsippet er det samme, en marengsbunn som er dekket med is. Her er det dog snakk om en sjokolademarengs, og en kombinasjon av to iser for å få en marmoreringseffekt. Kaken er like enkel å lage som de andre så det er bare å sette i gang!

ingredienser
Til marengsbunnen
 • 4 eggehviter
 • 250g sukker
 • 1 ts eplecider eddik
 • 2 ts maisstivelse (Maizena)
 • 4 ss kakao
Til isen
 • 600ml kremfløte
 • en boks sukret kondensert melk (400g)
 • 1ts vaniljeekstrakt
 •  3 ss kakao
 • 100g finhakket mørk sjokolade
Til pynt
 • 50g mørk sjokolade
fremgangsmåte

Ovn temp 150C

Dekk bunnen av en rund springform ca. 20 cm i diam. med bakepapir. Lag en høy krage med bakepapir rundt kanten.(se bilde nr 2. i denne oppskriften)

Lag marengsen. Pisk eggehviter stive og tilsett sukker litt om litt mens du pisker. Massen skal være stiv og blank. Rør inn eddik og maizena. Hell kakaoen gjennom en sil og brett forsiktig inn i marengsmassen.

Hell marengsen i formen og sett i forvarmet ovn. Stek i 1 time. La marengsen avkjøle helt i formen.

Når marengsen er helt avkjølt kan du begynne på isen. Pisk kremfløte og sukret kondensert melk sammen til stivt (som stivpiskede eggehviter). Rør inn vaniljeekstrakt.

iskake med marengs og sjokolade

Del isen i to. Rør kakao i den ene halvparten og finhakket sjokolade i den andre.

iskake med marengs og sjokolade

Ha isen opp på marengsen i kakeformen – bruk en stor skje eller sleiv til å fordele de to isene om hverandre.

 

Bruk en kakepinne for å blande isene lett (akkurat som du skulle ha gjort om du skulle lage marmorkake). Dekk kaken med plast og sett den i frysen minst 8 timer gjerne over natten eller lengre.

Smelt sjokolade over vannbad og ha opp i en sproøytepose. Lag en kant av sjokolade rundt hele kaken, sett kaken tilbake i frysen. Før servering kan kaken drysses lett med melis, kakao eller finhakket sjokolade. Er du fornøyd med utseendet kan du selvsagt servere den som den er.

iskake med marengs og sjokolade

 

Kommentarer

 • Reply Merete 2. august 2020

  Nydelig iskake som var lett å lage☺️ Tusen takk for deilig oppskrift Brukte daimsjokolade. Ble supergod

  • Reply Mat På Bordet 19. august 2020

   Nam! ❤️

 • Reply Kristina 29. juni 2020

  Hei!

  Iskaken ble god til slutt, men kremen og melken kan absolutt ikke blandes sammen, fløten må piskes først og melken vendes inn, hvis ikke blir det smør og kondensert melk. Neste gang jeg lager den tror jeg at jeg vil blande inn litt mindre kakao i isen og bunnen, men det er bare min smak 🙂 Takk for oppskriften, kaken forsvant fort!

  • Reply Mat På Bordet 2. juli 2020

   Hei Kristina
   Så hyggelig å høre at kaken er en hit hos dere!
   Jeg har ingen problemer med å piske kremfløten og den søte kondenserte melken sammen – har aldri opplevd at den blir ‘smør og kondensert melk’.
   Om ikke man pisker den for lenge da. Da blir selvsagt kremen fort litt ‘smøraktig’ 😉
   hilsen
   ina

 • Reply Ingvild H. 19. desember 2016

  hei Ina. Dette ser ut som en super dessert å lage i forveien og ta med til nyttårsfesten når vi kommer hjem fra juleferie bare timer på forhånd- Jeg har ber et spørsmål: hvor mange dessert sultne mennesker er denne kaken til ca?

 • Reply Mari 22. oktober 2016

  Hei. Jeg har dessverre bare funnet kondensert melk uten søtning. Kan jeg brukte det hvis jeg tilsetter noe?

  • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2016

   Hei Mari! Det skal kunne gå an å lage med kondensert melk uten søtning – da må du tilsette sukker. Hvor mye vet jeg ikke, for jeg har ikke prøvde det selv, men du kan smake deg frem… Et alternativ er å spørre kjøpmannen om de kan ta det inn i butikken eller holde øynene oppe neste gang du er inne i en innvandrerbutikk (der er det som regel billigere også).

 • Reply karin 8. september 2016

  Hvorfor kondensert melk, kan jeg ikke bruke fløte?

  • Reply Mat På Bordet 9. september 2016

   Hei Karin
   Det er søtet kondensert melk det er snakk om – dermed får du søtningsmiddel i tillegg til at du får en fløtemyk konsistens på isen uten å måtte bruke iskremmaskin 🙂 Det hadde du ikke fått om du bare bruke fløte.

 • Reply solveig 31. desember 2015

  Hmm – det blir jo ikke stivt.. Fløten og melken..
  Vel det får bli som det blir:)
  Godt nyttår!!

  • Reply Mat På Bordet 3. januar 2016

   Hei Solveig
   Du kan laternativt piske fløten stivt først og så røre inn melken – begge metoder funker for meg.
   Håper det smakte alikevel!

 • Reply Matias 20. august 2014

  Hei,
  jeg vurderer å lage kaken til en jobbtilstelning, men har ca 50 minutter reisevei til jobben. Tror du kaken klarer se såpass i romtemperatur?
  Takk for fantastisk blogg!

  • Reply Ina Johnsen 21. august 2014

   Hei Matias
   Hmmm, det tro jeg blir litt lenge dessverre. Jeg har transport den 15-20 minutter uten problem og da i kjølebag md kjøleelementer. Tror kanskje du må finne en annen kake 🙂

 • Reply Iselin 11. juni 2014

  Da har jeg nesten hamstra sånn kondensert melk.. 🙂 (kjekt å ha når man først finner det?)
  må bare finne ut når jeg skal lage denne. er litt tidskrevende ser jeg, så..
  men når det gjelder marengsen, må en ha eplecider eddik i, eller kan det brukes andre ting? Eneste gangen jeg lager marengs er når jeg lager mandelbunn liksom, og da er det bare eggehviter og sukker..
  (Og av og til må jeg ha ting inn med t-skje.. sjokoladen bør være mer finhakka enn de sjokoladedråpene de selger sant? :p)

  • Reply Ina Johnsen 12. juni 2014

   Hei Iselin
   Ja, det er jeg enig med. Jeg har nå brukt 4-5 bokser og må ned og handle igjen…
   Du kan bruke hvitvinseddik eller sitronsaft istedenfor eplecidereddik i marengsen. Syren er med på å stabilisere marengsen.
   Og når det gjelder sjokoladen så er det helt opp til deg hvor store biter du ønsker å ha i isen din 🙂

 • Reply Elise Barth 3. juni 2014

  Nå har jeg lest innleggene om hvordan få tak i riktig kondensert melk (ikke Viking) billig. Jeg skal prøve det en dag. Men så har jeg altså en ismaskin som jeg ikke har brukt mer enn et par ganger. Utgangspunktet er at de iskakene du nylig har lagt ut oppskrift til er flotte og at man får lyst til å lage dem. Jeg har lyst til å lage dem og jeg har lyst til å bruke min ismaskin. Derfor, linken under virker ikke lenger. Har du en ny link som viser flere iskremoppskrifter med is maskin?

  http://www.matpaabordet.no/2012/06/riskrem-iskrem/

 • Reply Elise Barth 2. juni 2014

  Jeg synes også at disse iskakene ser herlige ut. Nå har jeg akkurat kjøpt kondensert melk på boks. På Meny har de bare en type (Viking) og den er usøtet. Det jeg reagerer på er prisen. Jeg hadde tenkt å lage 2-3 iskaker og en liten boks med kondensert melk koster 40 kroner. Har du et alternativ til denne melken? Kan den byttes ut med halvparten vanlig melk eller blir det feil? Hva er det egentlig kondensert melk gjør i denne blandingen? Jeg har en ismaskin og kommer til å bruke den.

  • Reply Ina Johnsen 2. juni 2014

   Hei Elise
   Ja, søtet kondensert melk er ikke akkurat billig og særlig hvis du kjøper det i dagligvarebutikken. I innvandrerbutikken koster den ca. kr. 25.- En leser tipset også om at hun kjøpte det på ‘harryhandel’ i sverige og betalte ca. kr. 20 for boksen.
   Viking melk gjør ikke samme susen som søtet kondensert melk. Og skal du bruke iskremmaskin trenger du ikke bruke denne oppskriften – du finner flere ‘vanlige’ is oppskrifter her på bloggen om du ikke har en allerede.

 • Reply Stine Haslund 28. mai 2014

  Hei!
  For noen fantastiske kaker – rene kunstverk! Jeg leter etter et innlegg du skrev for leeenge siden om å lage mat til 50 (?) tror jeg det var, husker du skrev at neste gang skulle du ikke lage så mye salat… Har ikke klart å finne det, trenger de gode forslagene og tipsene som du skrev. Takk for SUPER blogg, bruker den støtt og stadig og brokkoli slaw´n og grillmarinaden har vært faste slagere siden de ble publisert. 🙂

  • Reply Ina Johnsen 30. mai 2014

   Hei Stine
   Så hyggelig at grillmarinade og brokkolislaw er standard hos dere! Det er det i grunnen her også 🙂
   Her er linken til innlegget du refererte til – lenkene i innlegget vil kanskje ikke fungere. Ny webside førte til at alle lenker i innleggene bel slettet og må legges inn en og en. Jobber meg sakte gjennom jobben men har ikke kommet til dette innlegget tydeligvis.
   Bruk søkefunksjonen i høyre spalte om du leter etter noe. http://www.matpaabordet.no/2012/02/a-lage-mat-til-50/

   Ellers skrev jeg også dette innlegget om å lage mat til mange :http://www.matpaabordet.no/2013/02/indisk-festmeny-for-mange/

 • Reply Rebecca 28. mai 2014

  Denne ser så frisk og god ut at jeg tenkte jeg skulle lage denne til grillfesten vi skal på imorgen.
  Er det da best å lage denne idag, og hvordan bør jeg oppbevare den da?
  Men sliter med å finne kondensert melk, hvor kjøper du dette?

  • Reply Ina Johnsen 28. mai 2014

   Hei Rebecca
   Ja, den bør absolut lages i dag /i kveld.
   Og jeg kjøper den sukrete kondenserte melken i innvandrerbutikken.
   Lykke til!

 • Reply Rene 27. mai 2014

  Hei! Veldig fin blogg.

  Jeg er laktoseintollerant, så jeg kan ikke bruke kondensert melk. Har du noen forslag til hvordan man kan lage kondensert melk selv, med laktosefri melk eller laktosefri fløte, eller et alternativ til dette?

  Takk! 🙂

  • Reply Ina Johnsen 28. mai 2014

   Hei Rene

   Jeg har ingen erfaring med laktosefri produkter dessverre men fant denne til deg: http://denlaktosefrieblog.dk/tag/kondenseret-maelk-laktosefri/
   Om denne kan brukes som vanlig sukret kondensert melk er jeg usikker på, det må du nesten bare prøve.
   Prøver du, så meld gjerne tilbake!
   Lykke til!

 • Reply Christine 27. mai 2014

  Jeg veksler mellom dyp beundring, sjalusi, intimidation og glede hver gang jeg er innom bloggen din. Du er mesterlig.

  • Reply Ina Johnsen 28. mai 2014

   Hei Christine
   Jeg likte beundring og glede delen, ikke så mye sjalusien og i hvertfall ikke intimidation 🙂
   Så absolut ikke meningen å intimidere – heller inspirere – tro det eller ei, men jeg prøver å holde det enkelt 🙂
   Men utrolig hyggelig å høre at jeg har fans – digger det altså!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »