Skulle tro det var sommer gitt. Gradestokken stiger til langt over 20grader, utemøblene brukes flittig og vi koser oss i det gode været. Er det en ting jeg har lært av å bo i Norge, så er det å nyte fint vær når man først får det.
Og nå som godværet er her er det ingenting som holder deg tilbake fra grillingen. Eller mangler du kanskje en god grillsaus? Vel, nå faller den unnskyldningen bort for her får du oppskriften på en ordentlig digg en. Nå skal det sies at jeg synes den funker best med kylling, om du vil grille fisk eller kjøtt vil jeg anbefale at du finner på noe annet. Fisk er enkelt da, og kan smaksettes med en enkel marinade av urter, hvitløk og olivenolje. Kjøtt tåler det meste og om jeg skal marinere den bruker jeg ofte en dryrub – en tørr krydderblanding.
Men tilbake til grillmarinaden. Hjemmelaget er den kanskje ikke helt da det er en blanding av mye ferdiglaget. Samtidig synes jeg det er deilig å tømme flasker av diverse skranter i kjøleskapet. Bruk oppskriften som et utgangspunkt, den må ikke følges punkt til prikke. Har du ikke Dijon sennep bruker du en annen (helst sterk) sennep, har du ikke honning bruk sirup, har du ikke nok tomat puree fyll på med ketchup. Og er det bare bitte litt igjen i glasset etter å ha målt det du skal ha for oppskriften, ha det i det også. Liker du den sterk så for all del tilsett mer chilli eller ha i noe sambal oelek eller kanskje har du noe tabascosaus liggende. Smak på marinaden før du setter den på glass og tilsett evt. mer krydder eller andre ingredienser hvis du føler for det.
Oppskriften lager ca. 1 1/2 liter marinade
(holder for 2 – 3 hele kyllinger)