Rabarbrasirup

rabarbrasirup

Det er full rulle med rabarbra for tiden og vil du lage noe godt, enkelt og raskt som kan lagres i kjøleskapet og nytes ved behov så er rabarbrsirup tingen for deg. Dette er en enkel sirup, og når jeg sier det vil det si at det er ingenting annet tilsatt enn rabarbra og sukker. Ingen andre smakstilsetninger altså. Men, vil du variere kan du ha tilsette vanilje til sirupen eller ingefær for eksempel. Eller hva med å lage en jordbær/rabarbrasirup? Jada, jeg kjenner at mulighetene er endeløse men da jeg har tenkt å bruke denne sirupen til å lage drinker holder jeg det enkelt i denne omgangen.

For å lage ca. 1 liter rabarbrasirup trenger du

 • 1 kilo rabarbra
 • 400g sukker
 • 0.5l vann

 

Skjær rabarbaren i bitstore biter og ha de i en kjele med sukkeret. Tilsett 1/2 liter vann og sett over middelsvarme. Kok det sakte opp under omrøring, sukkeret skal ‘smelte’ i væsken før det begynner å koke. La sirupen få en oppkok, sett ned varmen og la det småkoke en halvtimes tid. Rabarbaren skal være helt mør.

Hell alt gjennom en sil, gjerne en saftsil om du har. La sirupen renne av. Hell det så i en varm, sterilisert flaske eller glass og sett på lokk. La det avkjøle helt og oppbevar så i kjøleskapet. Sirupen holder seg et par ukers tid.

Sirupen passer godt til drinker, her har jeg blandet med 7up og pyntet med jordbær og lime. Flere drinker kommer på bloggen. Bruk den gjerne også over is, pannekaker eller vafler.

‘Rabarbrakjøttet’ som er igjen sparer du på – det skal vi lage muffins med!

rabarbrasirup

Kommentarer

 • Reply Berit 28. juni 2023

  Jeg har laget rabarbrasirup! Tenkte å bruke den i drink med gin ogg farris/7 UP og alkoholfri med 7UP og jorbærpynt. SOMMER!!!

 • Reply Linda 21. juni 2017

  Lager denne med frossen rabarbra i dag. Forandringene jeg blir å gjøre er å ikke tilsette noe vann siden rabarbraen gir fra seg mye væske når den har vært frossen, og kanskje jeg reduserer sirupen litt mer, alt etter hvor mye væske som blir i kjelen.
  Gleder meg til å smake på den!
  Og muffins blir det og, enten senere i dag, eller i morgen 🙂

  • Reply Mat På Bordet 21. juni 2017

   Lur tipasning Linda 🙂

 • Reply Ida 11. juni 2017

  Hei,
  Prøver å lage denne nå! Spennende Lurer litt på om den ikke faktisk holder seg mye lengre enn de to ukene i kjøleskapet du nevner… Husker godt farmors rabarbra grøt/ saft som sto i kjølig kjellerbod halve vinteren igjennom. Er det ikke sånn at dette nærmest kan sammenliknes med det når de settes i sterile glass/ norgesglass? Da vil jeg tro de varer lenge.
  Gleder meg til å smake nå!

  • Reply Mat På Bordet 19. juni 2017

   Hei Ida
   Jeg liker å være forsiktig når jeg anslår holdbarhet. Er du flink med sterilisering kan sirupen holde lengre, særlig når du setter den mørkt og kjølig. Farmor kunne nok sine saker 😉

 • Reply Renate 27. mai 2016

  Bloggen din er flott! Supre oppskrifter 🙂 Funker dette like bra med frossen rabarbra også?

  • Reply Mat På Bordet 28. mai 2016

   Hei Renate

   Tusen takk, hyggelig at du liker bloggen!
   Jeg har ikke prøvde med frossen rabarbra (har dessverre aldri hatt så mye at jeg hadde nok til å fryse…) men jeg ville tro det.
   Lykke til!

 • Reply Elise 21. juni 2014

  Du tar så flotte bilder og nydelige oppskrifter! Elsker bloggen din, den er til stor inspirasjon 🙂

  • Reply Ina Johnsen 21. juni 2014

   Hei Elise
   Så hyggelig at du sier det – takk skal du ha!
   Made my day 🙂

 • Reply Astrid 6. juni 2014

  Lagde sirup i går, men syns den ble litt tynn og tam i smaken. Jeg burde ha kokt den inn litt, tror jeg…

  • Reply Ina Johnsen 8. juni 2014

   Hei Astrid
   Kvaliteten og intensiteten på rabarbrasirupen vil nok være avhengig av selve rabarbaraen. Om den har lite smak så vil ikke sirupen ha noe mer.
   Men hell den tilbake i gryta og kok den ned noen mer, det er aldri for sent 🙂

 • Reply Anna GL 3. juni 2014

  Dette er supert! Jeg sjekket for et par dager siden om du hadde noen oppskrift på rabarbrasyltetøy, og det hadde du selvfølgelig. 🙂 Enda et par nye ideer er topp nå som rabarbraen gliser og frister. Sirupen høres spennende ut og jeg gleder meg til muffinsene. 🙂

  • Reply Ina Johnsen 3. juni 2014

   Hei Anna!
   Ja, har laget og skrevet om en deilig rabarbrasyltetøy med vanilje om jeg husker riktig. Sirupen bør du absolut prøve – og skal du lage muffins, ja da må du nesten lage sirup også 🙂 Oppskrift på muffins kommer i dag 🙂

 • Reply Astrid 3. juni 2014

  Denne oppskriften passer jo bra når vi akkurat har kjøpt oss brusmaskin og har rabarbra i hagen. 🙂 Rabarbrabrus må jo ungene like!

  • Reply Ina Johnsen 3. juni 2014

   Å det er sant Astrid, rabarbrabrus må være toppen!!

 • Reply Siv Iren 2. juni 2014

  Dette så deilig ut! Fikk brått behov for å løpe ut i hagen for å hente rabarbra (og en tur på butikken for å kjøpe 7up).

  • Reply Ina Johnsen 2. juni 2014

   Gjør det Siv Iren!
   Du vil ikke angre 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »