Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Bestill nå for å få den til jul.

Rabarbramuffins

rabarbramuffins

Har du ikke laget rababarbrasirup (gårsdagens blogginnlegg) så må du nesten gjøre det nå. Men før du klikker videre og tenker at det blir for mye så tenk heller at ved å følge denne oppskriften får du både muffins og sirup! To gode ting med en oppskrift altså! Er du fortsatt ikke overbevist kan du erstatte rabarbaren i denne oppskriften med rabarbrasyltetøy eller – kompott, men tilpass sukkermengden deretter.

Lag rabarbrasirup ved å koke opp 1 kg rabarbra (kuttet opp i ca. 2cm biter) med 400g sukkker og 1/2 liter vann. La det småkoke en halvtimes tid til rabarbaren er helt mør og hell det hele gjennom en sil. Press så mye saft du kan ut av rabarbaren. Saften er rabarbrasirupen, rabarbarakjøttet som er igjen er det du skal bruke til å lage muffins med. Se oppskriften for rabarbarasirup om du synes dette var en litt for enkel forklaring.

Til ca. 20 muffins trenger du

  • 200g hvetemel
  • 100g havregryn
  • 100g brun farin
  • 2ts bakepulver
  • 1ts natron
  • 1/2ts salt
  • 1egg
  • 200ml melk
  • 50ml rapsolje
  • 1/2ts vaniljeekstrakt
  • 250g ‘rabarbrakjøtt’*
  • 1 moden banan most

ovn temp 180 C

*det som er igjen etter å ha presset all saft ut for å lage rabarbrasirup

Ha hvetemel. havregryn, brun farin, bakepulver, natron og salt i en bolle og rør sammen. Ha egg, melk, rapsolje, vaniljeekstrakt, rabarbrakjøtt og banan i en annen bolle og visp sammen. Ha det tørre i det våte og brett ingrediensene forsiktig sammen. Fordel deigen i en muffinsbrett kledd med muffinsformer og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 20 minutter. Pass på at muffinsener helt gjennomstekt og har fått litt farge på toppen. Ta muffinsformer ut av brettet og la de avkjøle på rist.

Muffinsen holder seg godt noen dager men kan også gjerne fryses.

rabarbramuffins

Kommentarer

  • Reply Merete 25. juni 2019

    Hei

    Trur du man kunne lagd en skuffkake av mufginsoppskrifta?

    • Reply Mat På Bordet 28. juni 2019

      Hei Merete
      Lol, måtte google ‘skuffkake’ det har jeg aldri hørt om før 🙂
      Ja, det kan du sikkert. Om oppskriften er nok for en stor langpanne er jeg litt usikker på. Her må du nesten bare prøve deg frem.
      hilsen
      ina

  • Reply Kari Rønningen 24. mai 2019

    Nydelig sirup og smakfulle muffins Første gang jeg prøver. Har mye rabarbra i hagen

    • Reply Mat På Bordet 26. mai 2019

      Så hyggelig å høre Kari!
      ina 🙂

  • Reply Unni 9. juni 2014

    Hei,
    må man bruke rapsolje? Har bare solsikke og olivenolje :/

    Mvh
    Unni

    • Reply Ina Johnsen 12. juni 2014

      Hei Unni
      Nei, du trenger ikke bruke rapsolje – du kan bruke en hvilken som helst nøytralt smakende olje, solsikkeolje for eksempel ja. Olivenolje hadde jeg ikke brukt 🙂
      Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »