Å dele opp en hel kylling

kylling

Jeg skjønner at det kan være litt overveldende å skjære opp en hel kylling, men det er virkelig ikke vanskelig. I disse grilltider elsker jeg å legge kylling på grillen og griller den gjerne hel. Har du ikke rotisserie og synes det blir litt vanskelig å få jevn steking på hele kyllingen kan du skjære eller klippe ut ryggraden på kylllingen for å kunne legge den flat på grillen. Dette er måten jeg foretrekker å grille en hel kylling på. Ryggraden legger jeg i en pose i frysen og når jeg har mange nok (5-6 stykker) koker jeg kyllingkraft av de. Oppskrift på helgrillet kylling finner du her.

Ønsker du å dele opp kyllingen videre gjør du følgende:

kylling

Snu kyllingen etter å ha klippet eller skjært ut ryggraden. Lårene vil henge løst og du trenger kun å skjære gjennom skinnet for å løsne de fra skroget.

kylling

Skjær så vingene av skroget. Skjær ned mot leddet og lirk kniven din litt rundt. Knekk gjerne leddet fra skroget, finn punktet der det er naturlig å skjære gjennom. Noen liker å skjære av nederste del av vingene også.

kylling

Snu skroget og skjær gjennom brystbenet for å dele brystet i to. Her må du bruke litt kraft. Pass på at du bruker en stor skarp kniv og at du skjærer på stabilt underlag.

kylling

Del bryststykkene i to. Det er mer kjøtt på øvre del enn nedre, prøv derfor å dele de slik at det blir nogenlunde lik kjøttmengde på begge.

Lårene deler du i to ved å knekke leddet. Bruk så en spiss kniv til å skjære ned til leddet og finn punktet  der du lett kan skjære gjennom.

Nå har du 10 fine kyllingstykker.  Ikke bry deg om det ikke blir helt perfekt, øvelse gjør mester og stekingen vil skjule litt små skavanker. Gå over stykkene og  fjern  overflødig skinn eller fett om du ønsker. Skyll delene under kaldt vann og tørk med tørkepapir. Legg de i marinade eller pensle de med olje og strø med  krydder på begge sider.

Grilltiden vil variere ettersom hvilket stykke det er snakk om. Jeg legger alle stykkene samtidig på grillen og legger de på et fat dekket med alufolie etterhvert som de blir ferdige.

Vask alle flater og utstyr som har vært i kontakt med rå kylling godt – inkludert hendene – før du tar fatt på noe som helst annet.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »