Blåskjell på grillen med fennikel og pølse

blåskjell på grill

Det meste kan lages på grillen og jeg for min del liker å komme meg litt ut av kjøkkenet og ut i det fri – om man kan kalle terrassen for det. Litt feriestemning blir det rett og slett. Blåskjell er ikke noe jeg vanligvis har på grillen, men blir man først utfordret så er det ingenting bedre enn å sprenge litt grenser. Så her er det blåskjell på grillen, vel og merke i en egen aluminiumsform, jeg kjøpte min her, for de som lurer på det. Og for all del ikke kast den etter en gangs bruk, den tåler å vaskes for hånd og brukes iallfall en del ganger til.

du trenger til 2-3 personer som hoverett, 4-6 personer som forrett

  • 500g blåskjell, renset
  • 2 gode pølser, gjerne litt spicy
  • 1  fennikel
  • 1 boks cherry- eller hakkedetomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • olivenolje, salt og pepper
  • litt grønt (basilikum eller persille) til pynt

 

Gå over blåskjellene. Fjern evt snusk på skjellene, dra ut evt. ‘bart’ og kast skjell som er knuste. Kast også skjell som har åpnet seg og ikke lukker seg når du klemmer på de.

Skjær fennikel i 8 deler på langs. Prøv å holde roten inntakt på alle 8 delene slik at de ikke faller fra hverandre når de grilles. Pensle de med olivenolje og strø litt salt og pepper på de.

Ha fennikel og pølser på en varm grill. Sett en stor aluminumsform på grillen og ha opp i cherry- eller hakkede tomater. Press en hvitløk i tomatsausen og rør godt rundt. Sett på grillen mens du griller fennikel og pølser. Grill pølsene til gjennomvarm og har fått god farge. Ta de av grillen, grovhakk de og ha de i tomatsausen. Grill fennikel til den har fått fin farge og er ‘al dente’.

Ha blåskjellene i den varme tomatsausen (den bør småkoke) og fordel grillet fennikel på toppen. Del sitronen i to og legg den skjærte siden ned på grillen.  Lukk lokket på grillen og la blåskjellene dampe. Rør gjerne forsiktig rundt  innimellom. Blåskjellene er ferdige når de har åpnet seg.

Rør forsiktig rundt, strø litt grønt på toppen og server med grillet sitron. Skjell som ikke har åpnet seg skal ikke spises.

Blåskjell på grillen

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »