Grillet kylling med sitrusmarinade og poteter med skinkechips.
0 kommentarer
Et helt måltid på grillen, det er digg det! Bruk en hel kylling som du stykker opp – hvordan du gjør det kan du se her – så er det bare å slenge stykkene på grillen mens du setter over noen poteter. Sitrusmarinaden lages mens poteter koker og kyllingen griller. Når kyllingen er ferdigstekt så griller du resten av måltidet – potetene, skinken og salaten – yepp, salaten skal grilles den og! Grill gjerne noen cherrytomater og noen sitronskiver også og ha det hele over på et stort fat. Måltidet skal serveres like lettvint som den er laget!
du trenger til 4 personer
ingredienser
en hel kylling, oppdelt
50ml sitronsaft
1 ss finhakket rosmarin
1 ss finhakket hvitløk
1ss sennep
1 ss honning
50 ml olivenolje
salt, pepper
ca. 800g Amandine poteter eller lignende
1-2 hjertesalater
3-4 skiver langtidsmodnet skinke (parma, santa kristina, e.l)
olivenolje, salt og pepper
Garnityr
sitronskiver
cherrytomater
en kvist eller to rosmarin
fremgangsmåte
Kok poteter møre.
Pensle kyllingstykkene med olivenolje og kvern over litt salt og pepper. Mens kyllingstykkene griller kan du lage sitrusmarinaden. Bland sitronsaft, finhakket rosmarin og hvitløk, sennep, honning og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Ha kyllingstykkene over på et fat etterhvert som de blir ferdig og pensle de godt med sitrusmarinaden. Dekk kyllingen godt til med alufolie og la de hvile.
Ha litt olivenolje over de kokte potetene og pakk de i aluminiumsfolie. Pass på at potetene ligger i et lag. Legg pakken på grillen og grill over middelshøyvarme i 5 minutter på hver side. Om det blir litt mer eller mindre er ikke så farlig. Potetene skal gjerne få litt farge.
Legg skinkeskivene på grillen og grill til sprø, sett til side og la de avkjøle. Grovhakk skinken når den er avkjølt.
Skjær hjertesalaten på langs i 6 eller 8 deler. Pensle lett med olivenolje og legg på grillen. Salaten skal ikke grille lenge, det er viktig derfor å ha godt med varme. Grill noen minutter på hver side.
Grill gjerne sitronskiver (pensle de med sitrusmarinaden før du legger de på grillen), cherrytomater og en kvist rosmarin eller to.
Ha kylling, poteter og salat på et stort fat. Om det er marinade igjen kan du helle det over kyllingen. Strø grovhakket skinke over potetene og ha litt olivenolje over salaten. Pynt med sitronskiver, cherrytomater og rosmarinkvister. Server gjerne med rømme.