Is med grillede jordbær og mascarpone

is med grillede jordbær og mascarpone

Skal du lage et helt måltid på grillen kan du starte med surf and turf blåskjell, servere sitrusmarinert kylling til hovedrett og avslutte med is laget med grillede jordbær. Jordbærene kan du grille i ovnen (bruk grillinstillingen) eller i et alu-fat på grillen.  Snakk om et herlig grillmåltid!

Isen bør lages dagen før den skal serveres slik at den har tid til å stivne i frysen. Det er forsåvidt en god nyhet, for det er fint å få unnagjort en del av måltidet på forhånd. Enda en god nyhet er at du ikke trenger ismaksin for å lage den! Ingen unnskyldninger her altså, det er bare å sette i gang!

ingredienser
  • 500g rensede jordbær
  • 1 - 2 ss honning
  • saften av en halv sitron
  • frø fra en vaniljestang
  • 250g mascarpone
  • 600ml kremfløte
  • en boks sukret kondensert melk
fremgangsmåte

Sukret kondensert melk får du kjøpt i større matvarebutikker men er som regel billigere i innvandrerbutikkene.

Er jordbærene store kan de gjerne deles i to. Ha jordbær i et alu-fat om du skal lage de på grillen eller i en ildfastform om du lager de i ovnen. Hell over honning og sitronsaft og rør lett sammen. Sett formen på grillen og la jordbærene få god farge – de kan gjerne brenne litt. Lager du de i ovnen settes de under grillelementet og grillles. Det går relativt raskt (5 -10 minutter), pass på de. Jordbærene skal være helt møre og lettere karamellisert. Dette er også en fin måte å lage karamellisert jordbærsyltetøy på .

Ta jordbærene av varmen og bland med frø fra en vaniljestang. La de avkjøle helt. Rør jordbærene med mascarpone og sett kjølig.

Rør kremfløte og sukret kondensert melk sammen til en stiv krem. Rør den kalde jordbærmascarponen forsiktig inn i kremen. Jeg valgte å ikke røre det helt jevnt slik at jeg fikk en marmorert effekt på isen. Ha isen i et egnet form med lokk og sett i frysen. Der bør den stå minst 6 timer men gjerne over natten før den serveres. Har du iskremmaskin kan du gjerne ha blandingen i den før du setter den i frysen for en enda mer fløyelsmyk is.

Ta isen ut av frysen 20-30 minutter før servering. Grill gjerne noen flere jordbær og server varme grillede jordbær med isen. Litt revet sjokolade på toppen hadde heller ikke vært dumt….

is med grillede jordbær og mascarpone

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »