Det jeg kaller for en spansk tortilla er en rask middagsrett jeg lager, gjerne på en ukedag, bestående stort sett av rester fra kjøleskapet. Gjerne noen kokte poteter fra dagen før, paprika som kanskje har begynt å se litt rynkete ut og gjerne litt brokkoli eller spinatrester. Denne oppskriften er meget fleksibel – bruk det du har av rester. Og husk at du ikke nødvendigvis må holde deg til grønnsaksrester. Har du bacon eller skinke til overs smaker det også godt i tortillaen. Osterester likedan…
Du trenger for 4 personer*
ingredienser
7-8 kokte små poteter
1 løk, grovhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 paprika, grovhakket
en halv brokkoli, i små buketter
6 egg
olivenolje, salt, pepper
fremgangsmåte
*dette er bare forslag til ingredienser, bruk gjerne opp det du har av rester om det er grønnsaker, kjøtt eller ost.
ovn temp 200 C
Skjær poteter i 2-3 cm store biter og stek i litt olivenolje til de er varme og har fått litt farge. Kvern litt salt over potetene og ha de over på en tallerken. Stek løk på middelsvarme noen minutter og tilsett hvitløk. Ha i paprika og brokkoli og stek videre til de er varme. Når grønnsakene er gjennomvarme (de skal fortsatt være sprøe) heller du potetene tilbake i stekepannen. Pisk eggene sammen, tilsett litt salt og pepper og hell eggblandingen over grønnsakene. Stek tortillaen på middelsvarme til det du ser at det begynner å stivne langs kanten. Sett stekepannen i ovnen til den er gjennomstekt.
Om du skal tilsette noe kjøtt til tortillaen kan dette blandes inn med paprika og brokkoli. Ost kan legges i like etter at eggeblandingen er helt over.
Server tortillaen varm, gjerne med litt brød og en salat. Litt hot sauce smaker også alltid godt til.
Lyst på flere vegetaroppskrifter, ta en titt her. Der finner du blant annet oppskrift på
God