Pizza på grillen

pizza på grillen

Noe så digg som pizza på grillen skal man lete lenge etter – sprø deilig bunn med digg grillet topping. Ikke trenger du noe fancy utstyr og ikke er det vanskelig. Deigen grilles først på den ene siden og nei, deigen faller ikke gjennom grillrillene. Snu så deigen legg det du skal ha på toppen – saus, løk (disse skal du ha grillet på forhånd) parmaskinke, oliven og ost. Sett på lokk og la det grille videre. Det var det hele!

Når du skal grille pizzaen er det viktig at du ikke har direkt varme under selve pizzaen, da blir den fort brent. Har du gassgrill regulerer du dette greit med å ha svak varme like under pizzaen (foran og midten på grillen for eksempel) og setter opp varmen der pizzaen ikke ligger (bakerste element for eksempel).  Bruker du kullgrill fordeler du det varme kullet slik at det ikke er direkte varme under pizzaen men heller rundt kantene.
Her er mitt forslag til pizza på grillen:

  • Pizzadeig og tomatsaus se her for oppskriftene
  • 2 røde løk, skjært i 1 cm tykke skiver
  • 7-8 ttynne skiver parmaskinke
  • 1 -2 mozzarella ost
  • en håndfull sorte oliven (i lake eller marinerte)

Lag deigen, la den hvile og heve seg til det dobbelte.

Pensle løkskiver med olivenolje på begge sider og ha litt pepper på de. Legg de på grillen, middelssterk varme, og grill ca. 5 min på begge sider. Snu de bare en gang og prøv å holde ringene samlet mens du snur de. Legg skiver av parmaskinke på grillen og grill noen minutter til de er sprø. Legg løk og pancetta bakerst på grillen på svak varme slik at de holder seg varme.

Del deigen i to. Det er lettere å håndtere 2 mindre pizzaer på grillen av gangen enn en stor.  Rull ut den ene deigen til ca. 1cm tykkelse mens du dekker til den andre.  Bruk godt med mel slik at det ikke er klebrig og du kan lett løfte deigen fra kjøkkenbenken og bort til grillen. Ha grillen på middelssterk varme og legg deigen på grillen. Lukk lokket og la det grille en 2 minutters tid. Bruk grillspaden til å dreie deigen ca 45 grader og la det grille videre ett minutts tid. Bruk grillspaden igjen og et redskap til (kanskje du har to grillspader?) for å snu deigen.

Bruk en skje til å fordele pizzasaus på den stekte siden av bunnen. Arbeid gjerne litt raskt. Fordel en fjerdedel av osten på pizzaen. Fordel så halvparten av løkringene, parmaskinken og oliven pent over pizzaen før du fordeler en fjerdedel av osten på toppen av det igjen. Lukk lokket på grillen og la det grille 5-10 minutter.  Når osten er smeltet er pizzaen ferdig.

Da er det opp til deg om du vil starte på pizza nummer 2 eller om du skal nyte pizza nr. 1 før du begynner med den neste. Kan være greit å ha en liten pause mellom øktene.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »