Pannekaker

pannekaker

Pannekaker til frokost er ingen ‘big deal’. Jeg lager gjerne deigen direkte i en blender  – har alle ingredienser opp i (smøret til slutt) og setter maskinen i gang. Ikke bare går det fort å lage deigen, men jeg kan helle direkte fra blenderen opp i stekepannen. Genialt!

Bytt gjerne litt hvetemel ut med kruskakli for en litt grovere pannekake og gjør noe annet mens deigen sveller (dekke bordet, lese avisen, ta en dusj). Det meste smaker godt på en pannekake men lønnesirup (og da selvsagt ekte lønnesirup) er og forblir en klassiker. Ricotta og bær, honning og epler, syltetøy, nutella og brunost er bare noen eksempler på hva du kan servere med pannekaker. Dekk opp og kos deg!

du trenger (lager ca. 8 små pannekaker)

 • 250g hvetemel*
 • 1ts bakepulver
 • 1ts sukker
 • 2 egg
 • 300ml melk
 • 30g smør (en god spiseskje) smeltet

 

Bytt gjerne et par spiseskjeer med hvetemel ut med like mye kruskakli for en litt grovere pannekake

Ha alle ingrediensene med unntak av smøret i en bolle og pisk godt sammen – enten for hånd eller med en mikser. Alternativt kan du ha alt opp i en blender og la den gjøre jobben. Ha i smeltet smør til slutt. La deigen svelle en 20 minutters tid (deigen kan også lages kvelden før og oppebevares kjølig – la det komme til romtemperatur før steking).

Sett en stekepanne over middelsvarme og stek en testpannekake. Bruker du en god teflonpanne vil du kanskje ikke trenge smør til steking i det hele tatt, andre panner gir best resultat med litt smør. Ha litt deig i stekepannen og stek til du ser at deigen stivner noe på toppen og at det danner seg litt bobler. Snu pannekaken og stek til ferdig. Hold pannekakene varme i en ildfastform i ovnen eller server direkte fra stekepannen.

Får du pannekaker til overs kan de varmes opp i brødristeren dagen derpå.

Kommentarer

 • Reply Nanna 24. august 2015

  Hei!
  Er det virkelig meningen at det skal være 1 hel spiseskje med bakepulver? Det høres litt mye ut…

  • Reply Mat På Bordet 24. august 2015

   Hei Nanna
   nei det er nok en skrivefeil – har rettet til 1 ts 🙂
   Takk for at du sa fra!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »