Du må smake på sjokoladesorbet for å skjønne hvor vanvittig godt det er. Mektig på smak, denne sorbeten skal nytes i små porsjoner. Akkurat passe til en kopp kaffe etter et godt måltid.
for ca. en liter is trenger du
Du må smake på sjokoladesorbet for å skjønne hvor vanvittig godt det er. Mektig på smak, denne sorbeten skal nytes i små porsjoner. Akkurat passe til en kopp kaffe etter et godt måltid.
for ca. en liter is trenger du
Ha vann, sukker, kakao og salt i en stor tykkbunnet gryte. Det er viktig at gryta er stor for massen bobler opp når den koker. Kok det opp mens du pisker den med lett hånd og la det koke et minutts tid. Pisk hele tiden.
Fjern gryta fra varmen og tilsett grovhakket sjokolade. Rør til det er smeltet. Rør inn vaniljeekstrakten. Hell alt opp i en food processor og kjør den et halvt minutt. Alternativt kan du bruke en stavmikser – pass deg for sprut.
Hell blandingen over i en bolle og sett kjølig, gjerne over natten. Blandingen vil stivne noe.
Hell den kalde blandingen i en iskremmasking og følg maskinens anvisninger. Jeg bruker iskrembollen til min Kitchenaid og lot den kjøre på sakte fart i ca. 15 minutter. Hell sorbeten over i et egnet beger med lokk og sett i frysen.
Sorbeten vil ha en noe annen konsistens enn iskrem og smelter fort. Server små porsjoner, gjerne med litt kokos strø.
Heihei! Hva gjør jeg dersom jeg ikke har iskremmaskin? Bare rører innimellom, som på vanlig is?
Tusen takk 🙂
Ja Maren
Rør veldg godt i begynnelsen og når isen begynner å stivne kan du røre mindre, og ikke like ofte. Bør funke det!