PIZZA med spinat og tomater (popeye pizza)

Pizza med spinat og tomater

Spinat er en av de grønnsakene jeg ikke likte som barn. Nå derimot synes jeg det er helt fantastisk. Spinat brukes i lt – i omeletter, i pestoer (se forresten denne deilige oppskrift på spinatpesto), i salater, på blingser og ja selvsagt også på pizzaen!

ingredienser
Pizzadeig
 • 250g hvetemel
 • 50g hvetekli
 • 1/2 pakke tørrgjær
 • 1/2 ts salt
 • ca. 2.5 dl vann
 • 1 ss olivenolje
Tomatsaus
 • en boks hermetiske tomater, hele eller hakket
 • en halv løk
 • to hvitløksfedd
Topping
 • 1 pose (200g) spinatblader
 • 1/2 løk i tynne skiver
 • en håndfull cherrytomater delt i to på langs
 • 1 buffalo mozzarella, revet i biter
 • 20g revet parmesan ost
 • en håndfull pinjekjerner
 • salt, pepper. olivenolje
fremgangsmåte

Ovn temp. 250 C med oppvarmet pizzasten eller plate.

Lag deigen. Rør hveteml, hvetekli, tørrgjær og salt sammen i en skål. Bruker du kjøkkenmaskin heller du i vann og olje mens maskinen går. Når du har en klissete deig lar du maskinen elte deigen godt, gjerne 5-10 minutter.

Lager du deigen for hånd heller du vannet og oljen i skålen og rører deigen sammen. Hell deigen så over på en melet benkeplate og elt den til du har en smidig deig. Tilsett mer mel eller vann under eltingen om du trenger. Dekk deigen til og la den hvile en times tid.

Lag tomatsaus. Bruk en stavmikser til å kjøre tomatene glatte. Hell i en gryte og tilsett en halv (skrellt) løk og 2 hvitløksfedd (også skrellt og gjerne litt most). La tomatene koke opp og la det så småputre en halvtimes tid uten lokk.  Fjern løk og hvitløken og smak til med salt og pepper og evt. litt sukker. La sausen avkjøle.

Skyll og rens spinaten. Er det store stengler på spinaten, river du disse av . Ha litt olje i en stekepanne.  Ha opp i spinaten og stek det ned. Smak til med litt salt og pepper. La spinaten avkjøle.

Rull ut deigen til en stor pizza. Legg deigen over på et stykke bakepapir. Smør bunnen godt med tomatsaus og strø over spinat og finskivet løk. Fordel cherrytomater, mozzarella, parmesan og pinjekjerner over det igjen.

Sett pizzaen i forvarmet ovn på pizzastenen (jeg fjerner ikke bakepapiret, skyver pizza og bakepapir på pizzastenen) og stek i 5- 8 minutter til osten bobler og pizzaen har fått fin farge.

Server gjerne med litt mer nykvernet pepper på toppen.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »