ANNONSE

Mynte-iskake med browniebunn

Mynte-iskake med browniebunn

Det er flere som tar utgangspunkt i oppskriften på vaniljeis uten iskremmaskin og eksperimenterer med smaker. . Det gjør jeg og selvfølgelig og neste is ut er mynteis med sjokoladebiter. Isen er god som den er men lagt på en browniebunn blir det om mulig, enda bedre.  Anbefales virkelig!

for isen

  • ca. 50 g frisk mynte, grovhakket
  • 7.5dl kremfløte
  • 1 boks à 400g sukret kondensert melk
  • 100 g mørksjokolade, finhakket
  • valgfritt : grønn konditofarge

til browniebunnen

  • 100g kokesjokolade, grovhakket
  • 30g smør
  • 1 egg
  • 70g sukker
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts bakepulver

Ovn temperatur 180 C

Begynn med isen. Varm opp kremfløten til like under kokepunktet. Ta av varmen, tilsett mynte og la det stå og trekke en times tid, gjerne lengre. Hell blandingen gjennom en sil og sett det kjølig, gjerne over natten.

Lag bunnen. Smelt smøret. Ta av varmen og ha i grovhakket sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør sammen til du har en glatt sjokolademasse. La det avkjøle. Pisk egg og sukker til en lys eggedosis. Rør inn vaniljeekstrakt og bakepulver. Brett inn den avkjølte sjokolademassen. Hell deigen i en brødform kledd med bakepapir og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 15 – 20 minutter. Ta formen ut av ovnen og la browniebunnen avkjøles i formen.

Lag ferdig isen. Rør sukret kondensert melk i myntefløten. Pisk fløten til stivpisket. Ønsker du en grønnere farge på isen rører du inn litt grønn konditorfarge nå. Rør inn finhakket sjokolade.

Hell isblandingen over brownie bunnen og sett iskaken i frysen minimum 6 timer, gjerne over natten. Skjær kaken i skiver og server.

IMG_6212

Kommentarer

  1. Reply Lille 1. mai 2015

    Hei! Hva mener du med at man skal piske fløten i oppskriften? Det er vel ikke mulig å stivpiske fløte som har vært varmet opp?

    • Reply Ina Johnsen 4. mai 2015

      Hei Lille
      Jo det gjør det 🙂
      Ikke la fløten koke når du varmer den opp og pass på å avkjøle den helt før du pisker.
      Lykke til!

  2. Reply Kine Norheim 23. juli 2014

    PS: håper det kommer flere oppskrifter på denne typen is 🙂 har du vurdert pistasj…?

    • Reply Ina Johnsen 24. juli 2014

      Hei Kine
      Det er en mektig kake ja, holder med et lite stykke om gangen. Men, siden det er en iskake er det bare å sette den tilbake i frysen og du kan derfor spise kaken over lengre tid.
      Det kommer nok flere varianter på isen ja, pistasj var et veldig godt forslag!!

  3. Reply Kine Norheim 23. juli 2014

    Denne var fantastisk, om enn litt mektig. Tror kanskje jeg lot mynten trekke litt vel lenge (iveren over å lage mynteis tok nok litt overhånd…) Jeg serverte den med grovhakkede saltede nøtter og litt ekstra sjokoladebiter. Og deilig, kraftig kaffe fra JACU. Takk for en super blogg!

  4. Reply Andrea 12. juli 2014

    Hei! Har veldig lyst til å prøve denne oppskriften. Eneste jeg lurer på er hvor man får tak i sukret kondensert melk?

    • Reply Ina Johnsen 14. juli 2014

      Hei Andrea

      Det får du tak i i litt større matbutikker. Eller, hvis du har en innvandrerbutikk i nærheten av deg, gå der. De har det helt sikkert og det er som regel billigere! Lykke til!

  5. Reply Anne Kristengård 6. juli 2014

    Det står 750 dl fløte i oppskriften, stemmer det? Eller tusen takk for vidunderlig inspirasjon, bare elsker denne siden 🙂

    • Reply Ina Johnsen 7. juli 2014

      Hei Anne
      Det skal det selvfølgelig ikke stå, 7.5dl er nok mer rikitg… Retter i oppskriften, takk for at du sa fra!
      ina 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »