Det er flere som tar utgangspunkt i oppskriften på vaniljeis uten iskremmaskin og eksperimenterer med smaker. . Det gjør jeg og selvfølgelig og neste is ut er mynteis med sjokoladebiter. Isen er god som den er men lagt på en browniebunn blir det om mulig, enda bedre. Anbefales virkelig!
Mynte-iskake med browniebunn
Til isen
- ca. 50 g frisk mynte, grovhakket
- 7.5dl kremfløte
- 1 boks à 400g sukret kondensert melk
- 100 g mørksjokolade, finhakket
- valgfritt : grønn konditofarge
Til browniebunnen
- 100g kokesjokolade, grovhakket
- 30g smør
- 1 egg
- 70g sukker
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 1/4 ts bakepulver
Ovn temperatur 180 C
Begynn med isen. Varm opp kremfløten til like under kokepunktet. Ta av varmen, tilsett mynte og la det stå og trekke en times tid, gjerne lengre. Hell blandingen gjennom en sil og sett det kjølig, gjerne over natten.
Lag bunnen. Smelt smøret. Ta av varmen og ha i grovhakket sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør sammen til du har en glatt sjokolademasse. La det avkjøle. Pisk egg og sukker til en lys eggedosis. Rør inn vaniljeekstrakt og bakepulver. Brett inn den avkjølte sjokolademassen. Hell deigen i en brødform kledd med bakepapir og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 15 – 20 minutter. Ta formen ut av ovnen og la browniebunnen avkjøles i formen.
Lag ferdig isen. Rør sukret kondensert melk i myntefløten. Pisk fløten til stivpisket. Ønsker du en grønnere farge på isen rører du inn litt grønn konditorfarge nå. Rør inn finhakket sjokolade.
Hell isblandingen over brownie bunnen og sett iskaken i frysen minimum 6 timer, gjerne over natten. Skjær kaken i skiver og server.
Er det ok å lage denne en uke eller til og med to før dagen den skal serveres?
Det er det Lin!
Det er nettopp det som er det fine med iskaker 🙂
ina
Hei! Hva mener du med at man skal piske fløten i oppskriften? Det er vel ikke mulig å stivpiske fløte som har vært varmet opp?
Hei Lille
Jo det gjør det 🙂
Ikke la fløten koke når du varmer den opp og pass på å avkjøle den helt før du pisker.
Lykke til!
PS: håper det kommer flere oppskrifter på denne typen is 🙂 har du vurdert pistasj…?
Hei Kine
Det er en mektig kake ja, holder med et lite stykke om gangen. Men, siden det er en iskake er det bare å sette den tilbake i frysen og du kan derfor spise kaken over lengre tid.
Det kommer nok flere varianter på isen ja, pistasj var et veldig godt forslag!!
Denne var fantastisk, om enn litt mektig. Tror kanskje jeg lot mynten trekke litt vel lenge (iveren over å lage mynteis tok nok litt overhånd…) Jeg serverte den med grovhakkede saltede nøtter og litt ekstra sjokoladebiter. Og deilig, kraftig kaffe fra JACU. Takk for en super blogg!
Hei! Har veldig lyst til å prøve denne oppskriften. Eneste jeg lurer på er hvor man får tak i sukret kondensert melk?
Hei Andrea
Det får du tak i i litt større matbutikker. Eller, hvis du har en innvandrerbutikk i nærheten av deg, gå der. De har det helt sikkert og det er som regel billigere! Lykke til!
Det står 750 dl fløte i oppskriften, stemmer det? Eller tusen takk for vidunderlig inspirasjon, bare elsker denne siden 🙂
Hei Anne
Det skal det selvfølgelig ikke stå, 7.5dl er nok mer rikitg… Retter i oppskriften, takk for at du sa fra!
ina 🙂