Kokosbrød smakte jeg på et hotell i Florida. Jeg ble forklart at dette var et typisk karibisk brød som man gjerne serverte med litt krydret mat. Jeg for min del fikk den servert med fruktsalat til frokost, også en utmerket kombinasjon. Vel hjemme måtte jeg prøve å lage mitt eget, og dette er hva jeg endte opp med. Brødet dufter og smaker av kokos (men ikke overveldende mye) og ble spist med det meste av pålegg. Smaker herlig til gryteretter og like godt til grillmat. Lurer på om ikke det også hadde smakt godt til reker…
for et stort brød eller to mindre
- 500g hvetemel
- 100g kokosmasse
- 2ts tørrgjær
- 1ts salt
- 1ss sukker
- 1 boks (400g) kokosmelk
ovn temp 180C
Bland hvetemel, kokosmasse, tørrgjær, salt og sukker i en skål. Hell kokosmelken ut av boksen og visp sammen slik at du får en glatt kokosmelk uten klumper. Hell kokosmelken i det tørre, rør sammen og elt til du har en glatt, smidig deig. Dette kan gjerne gjøres med hjelp av en kjøkkenmaskin eller for hånd.
La deigen hvile, tildekket. på et lunt sted til den er omtrent doblet i størrelse (ca. 1 time). Hell deigen over på et melet flate og elt den lett sammen. Del deigen i to om du ønsker å lage to mindre brød. Form deigen slik at den passer i brødformen(e) og legg den i formen(e) som du har kledd med bakepapir. La deigen heve i formen 30-40 minutter og sett i forvarmet ovn.
Stek i 40-50 minutter for et større brød, 30-40 minutter for mindre brød.
Lag gjerne rundstykker av samme deig om du ønsker. Del deigen i emner og trill til runde kuler. Sett på et bakebrett dekket med bakepapir, dekk rundstykkene med et rent håndkle og sett de et lunt stad for heving en halvtimes tid. Sett i forvarmet ovn og stek i 20-30 minutter.
Ja det var super godt ☺ Ett av yndlingsbrødene mine
Kjempe godt og morsomt brød
Ikke sant Cathrine!
Hyggelig at du la igjen kommentar her, hadde helt glemt kokosbrødet, må jammen lage det snart igjen selv!!