ANNONSE

Pasta med reker, bacon og cherrytomater

pasta med reker, bacon og cherrytomater
Er du søken på en lett, rask middag er dette noe for deg. Har du i tillegg litt reker igjen fra rekefesten i går får du til og med brukt opp litt rester. Om ikke du har reker fra dagen før kan du bruke reker i lake – det fungerer like fint.

For 4 porsjoner

  • ca.200g reker i lake
  • ca. 150g bacon i strimler
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 2 hvitløksfedd, finhakke
  • 15-20 cherrytomater, delt i to
  • saften av en halv sitron
  • smør, olivenolje og pepper

 

Spaghetti til 4 personer

Sett over en stor kjele med vann til koking for pastaen.

Sprøstek bacon i varm stekepanne. Legg over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Hell av baconfettet og ha 1ss smør i stekepannen. Ha den hvite delen av vårløken og hvitløken i stekepannen og stek på middelsvarme 3-4 minutter til løken begynner å bli myk. Tilsett de grønne delene av vårløken til stekepannen og la det surre noen minutter til.

Pastavannet bør koke nå. Ha opp i salt og spaghettien og kok etter pakkens anvisninger (7-8 minutter).

Tilsett cherrytomatene til sausen og ha i sitronsaften . Rør forsiktig sammen og la det surre.

Hell av spaghettien (hold av litt av pastavannet) og ha opp i stekepannen sammen med sausen. Rør inn bacon og rekene. Synes du det er litt tørt kan du helle inn noe av pastavannet.

Ha retten over i en serveringsskål, hell over litt olivenolje og kvern over noe pepper. Det strides om det er riktig å rive parmesanost over pastaretter med skalldyr, men gjør som du vil. Server gjerne med en grønn salat til.

Tips: retten kan også lages med blåskjell, krepsehaller, krabbe osv. En kombinasjon av alt er også godt!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »