Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Pasta med reker, bacon og cherrytomater

pasta med reker, bacon og cherrytomater
Er du søken på en lett, rask middag er dette noe for deg. Har du i tillegg litt reker igjen fra rekefesten i går får du til og med brukt opp litt rester. Om ikke du har reker fra dagen før kan du bruke reker i lake – det fungerer like fint.

For 4 porsjoner

ingredienser
  • ca.200g reker i lake
  • ca. 150g bacon i strimler
  • 3 vårløk, finsnittet
  • 2 hvitløksfedd, finhakke
  • 15-20 cherrytomater, delt i to
  • saften av en halv sitron
  • smør, olivenolje og pepper  
  • Spaghetti til 4 personer
fremgangsmåte

Sett over en stor kjele med vann til koking for pastaen.

Sprøstek bacon i varm stekepanne. Legg over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Hell av baconfettet og ha 1ss smør i stekepannen. Ha den hvite delen av vårløken og hvitløken i stekepannen og stek på middelsvarme 3-4 minutter til løken begynner å bli myk. Tilsett de grønne delene av vårløken til stekepannen og la det surre noen minutter til.

Pastavannet bør koke nå. Ha opp i salt og spaghettien og kok etter pakkens anvisninger (7-8 minutter).

Tilsett cherrytomatene til sausen og ha i sitronsaften . Rør forsiktig sammen og la det surre.

Hell av spaghettien (hold av litt av pastavannet) og ha opp i stekepannen sammen med sausen. Rør inn bacon og rekene. Synes du det er litt tørt kan du helle inn noe av pastavannet.

Ha retten over i en serveringsskål, hell over litt olivenolje og kvern over noe pepper. Det strides om det er riktig å rive parmesanost over pastaretter med skalldyr, men gjør som du vil. Server gjerne med en grønn salat til.

Tips: retten kan også lages med blåskjell, krepsehaller, krabbe osv. En kombinasjon av alt er også godt!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »