Kokosis på pinne er i likhet som fudgsicles (se oppskrift her) også meget enkelt å lage. Ja, og hvorfor skulle du ikke lage dine egne ispinner? Med sommerværet som har vært (og som forhåpentligvis vil bare sakte dabbe av mot vinteren) kan man kanskje ha blitt litt lei av kjøpe-ispinner…
Kokosispinner er kjempegode hvis du er glad i kokos. Jeg har tilsatt kokosmasse i min blanding som fløt til toppen (eller bunnen om du vil) under frysing. For å få det jevnere fordelt foreslår jeg at man fryser kokosisen noe først slik at den tykner noe, blander så i kokosmasse og heller det så i ispinneformene.
Og hvis du vil gjøre de ekstra lekre og uimotståelig kan du dyppe de i sjokolade – sjokoadetrukket kokosispinner altså !
for 10-12 ispinner trenger du
- 1 boks á 400g kokosmelk
- 1 boks á 400g søt kondensert melk
- 250 ml kremfløte
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 100g kokosmasse
Pisk kokosmelk, søt kondensert melk, kremfløte og vaniljeesktrakt sammen til en jevn, glatt blanding. Har du en bledner kan du gjerne helle alt opp i den og kjør til du har glatt blanding. Rør inn kokosmasse og hell opp i ispinneformer. Frys. Det vil ta minste 4-5 timer før de er helt frosne, men la de gjerne stå lengre.
Kos deg!
Nam! Jeg elsker kokos så disse tror jeg at jeg må prøve! Men hvor får du tak i søt kondensert melk?? Meny?? Det er ikke det samme som vikingmelk sant??
Nei det er ikke det samme som Vikingmelk. Større matvareforretninger kan ha det, men det er som regle billigere å kjøpe det i en innvandrerbutikk.