Pizza med brokkoli, sopp og bacon

Pizza med brokkoli, sopp og bacon

Pizza kan varieres i det uendelig vet du og det er bare din fantasi som setter grenser. Denne pizzaen er ikke akkurat banebrytende men det er kanskje ikke alle som tenker at brokkoli på pizza kan være godt. Brokkoli er uendelig godt stekt og her hjemme kokes eller dampes den nesten aldri, den går heller i ovnen eller stekepannen til den er lett karamelisert og fortsatt ‘crunchy’ på innsiden. Prøv denne retten for eksempel om du er skeptisk . Men tilbake til pizzaen, her er det brokkoli som er stjernen. Sopp, bacon, artisjokkrem, ost og litt løk er kun med på reisen som god reisefølge.

ingredienser
Pizzadeig
 • 300g hvetemel
 • 1ts salt
 • 1ts tørrgjær
 • ca. 2dl lunkent vann
Topping
 • 250g sopp, renset og skjært i mondre biter
 • 100g pancetta eller bacon, i terninger
 • 1 mellomstor løk (gjerne rød), i fine skiver
 • 1 mellomstor brokkoli, grovhakket
 • Artisjokk- og hvitløkskrem (Crema di carciofu e aglio )
 • 125g fersk mozzarella
 • olivenolje
fremgangsmåte

Pizzadeigen må du lage selv, og det er så enkelt så du har virkelig ingen unnskylding. Bland  hvetemel med  salt og tørgjær og rør sammen. Tilsett nok lunkent vann  til du har en myk deig, gjerne litt klissete. Jeg gjør dette med kjøkkenmaskin og tilsetter vann til jeg ser at deigen begynner å komme sammen. Tilsett heller for mye vann enn for lite, du kan alltid tilsette mer mel etter 1.heving om nødvendig. La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
topping

Varm opp ovnen så høyt som det går (jeg setter min på 250C) og sett inn en pizzasten om du har

Stek sopp i litt olivenolje til den er myk og har tatt til seg litt farge. Legg soppen over i en skål. Stek pancetta til den er sprø. Fisk ut pancetta’en (la stekefettet ligge igjen i pannen) og la det renne av på et stykke kjøkkenpapir. Stek løk i pancetta fettet til den er litt myk, ha over i en skål. Stek så brokkoli i ca. 5 minutter på høy varme og la den få litt farge. Ha brokkolien over i en skål.

Rull pizzadeigen ut enten i to mindre pizzaer eller en stor. Smør deigen med artisjokk- og hvitløkskrem (ca. 1ts på mindre pizzaer, 1 ss på store). Strø sopp over pizzaen, så løk, så pancetta og til slutt brokkoli.. Riv mozzarellaen i mindre biter og fordel over pizzaen.

Sett pizzaen i forvarmet ovn på pizzasten (som da også skal være glovarm) og stek i 5 minutter eller til osten bobler og pizzaen har fått litt farge. Kvern pepper over den nystekte pizzaen og server!

Kommentarer

 • Reply Berit 14. august 2016

  Denne ble skikkelig bra! Gikk for langpanne, og det passet fint med mengde. Fant ikke kremen på nærbutikken, så det ble créme fraîche med hvitløk, timian og rosmarin i stedet. Godt likevel!

  • Reply Mat På Bordet 16. august 2016

   Kremen har vært vanskeligere å få tak i Berit – men godt at du fant ut av det og lagde din egen 🙂

 • Reply Marie Roald 17. august 2014

  Åh dette så veldig godt ut! Elsker hvite pizzaer ^^

  • Reply Ina Johnsen 18. august 2014

   Jeg også Marie 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »