Ovnsbakt løk

ovnsbakt løk

Er du løk-elsker som meg så er dette så absolut noe for deg. Er du sånn passe glad i løk så blir du kanskje litt mer glad i løk etter å ha smakt disse. Er du ikke glad i løk, ja, da vet jeg ærlig talt ikke om jeg kan hjelpe deg, men prøv disse. Liker du de ikke, ja, da er du virkelig ikke glad i løk (som om du kanskje ikke visste det fra før av….)

I tillegg til å være så gode så er de også meget anvendelig. Server de som del av et koldtbord for eksempel, gjerne varme men litt lunkne går helt fint det og. Lag de gjerne dagen før og varm de opp igjen før du skal servere de. Server de  til grillmat – et godt stykke kjøtt en grønnsalat og innbakte løk for eksempel. Fisk er også godt til  – gjerne grillet eller bakt den og. Eller lag en lett lunsj med en god salat, et par ovnsbakte løk og godt brød. Og har du til overs fra et måltid passe de veldig godt som kveldskos..

For 4 porsjoner trenger du

ingredienser
 • 4 mellomstore løk
 • ca 100g parmesan, revet
 • 50g smør
 • 2 egg
 • salt og pepper
 • olivenolje
fremgangsmåte

ovn temp 180 C

Skrell løkene og ha de i en kjele. Dekk løken med vann, kok de i 15 minutter og hell av vannet.  Legg løkene på et brett for å avkjøles noe. Når de er avkjølt nok til at du kan håndetere de, skjære de i to (horisontalt). Bruk en skje til å fiske ut de innerste ringene (la to ringer være igjen ytterst) og sett til side. Plasser resten av løken i en ildfastform som du har smurt lett med olivenolje. Gjør dette med alle løkene.

Grovhakk løken som du har satt til side og bland med smøret. Er løken fortsatt lunken vil smøret smelte. Er løken blitt kald kan du gjerne smelte smøret først. Rør inn ost og egg og kvern over litt salt og pepper. Rør.

Ha løkblandingen skjevis oppi løkringene som du har plassert i formen, slik ser det da ut:

ovnsbakt løk

Jeg er glad i pepper, så jeg kvernet litt ekstra over alle. Sett formen i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter til løkene er gyldne og gjennomstekte. La de gjerne avkjøle noe før servering.

ovensbakt løk

Løkene kan lages på forhånd, settes kjølig og så stekes ved behov.

Oppskriften kan lett ganges opp hvis du skal ha mer enn 4 porsjoner.

Håper det smaker – også for dere ‘ikke så glad i løk’ typer…

Og her er et siste bilde bare for å overbevise om at det er godt.

ovsnbakte løk

Kommentarer

 • Reply Sofie 8. september 2014

  Ovnsbakt løk det er da en fin opskrift vi er 10 personner der hved at lave menu til en fødselsedag og syntes at Ovnsbakt løk lyde spændende glæder mig til at prøve din opskrift på lørdag.
  Mange TAK for inspiration flotte billeder du har på din side TAK

  • Reply Ina Johnsen 8. september 2014

   Hei Sofie
   Ja, det er en super oppskrift til en slik anledning. Jeg hadde det også med på fest og der det ble servert med skinke, salater og masse annet godt.
   Lykke til !

 • Reply Dora 29. august 2014

  Får rett og slett vann i munnen av denne oppskriften, som av så mange andre her på bloggen.
  Skal prøves snarlig!
  Hva tror du om å bruke rømme eller creme fraiche i løkblandingen (istedenfor smøret), og så toppe med baconbiter?
  Tenker det kan bli «bakt løk a´la flammkuchen»;)
  Ha en god helg!

  • Reply Ina Johnsen 29. august 2014

   Hei Dora
   Høres kjempegodt ut med rømme eller crème fraîche – og bacon er alltid godt! Go for it sier jeg 🙂 Og ja, det blir litt flammkuchen over det hele og det er jo digg 🙂
   God helg til deg og!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »