Pasta med brokkolipesto og tomater

pasta med brokkolipesto og tomater

Pesto kan lages av mangt og denne gangen er det brokkoli’s sin tur! For ja, man kan også lage pesto med brokkoli og ja det smaker! Det var en aldri så liten aha opplevelse for meg når jeg for første gang lagde pesto uten basilikum som hovedingrediens. Først ute var spinatpesto tett etterfulgt av rukkolapesto. Grønnkålpesto er også på menyen her hjemme og nå har jeg  forsøkt jeg meg på brokkolipesto.

Jeg koker eller damper sjeldent brokkoli lengre da jeg foretrekker å grille/steke den i ovnen. Den blir lettere karamellisert, er fortsatt litt sprø på innsiden og smaker bare så godt blandet med litt bacon og pasta (sjekk denne brokkoli middagen om du ikke har gjort det enda). Samme fremgangsmåte gjelder her. Brokkolien stekes og så går den gjennom samme prosess som andre pestoen nemlig en runde i food processoren med andre gode ingredienser.

Lag gjerne dobbelt så mye pesto når du først lager det så kan du enten lage mer pasta i løpet av uken, smøre det på en brødskive eller pizzabunn, servere det med grillmat (fisk eller kjøtt) eller bruke den som dip (kanskje med litt sprøstekt pitabrød for eksempel).

Du trenger

ingredienser
  • et stort brokkolihode
  • 4 fedd hvitløk
  • en håndfull pinjekjerner
  • olivenolje
  • 20-30g revet parmesan
  • salt og pepper
  • 20 små cherrytomater, delt i to, gjerne forskjellige farger
  • 250g små pasta former
  • revet parmesan og pepper til servering
fremgangsmåte

ovn temp 200C

Riv eller skjær brokkolibuketter av stilken og bryt opp i nogenlunde like store biter. Skrell stilken og skjær opp i skiver eller biter. Ha brokkoli, hvitløk og pinjekjerner i en stor ildfast form (alt skal ligge i ett lag) , strø over litt olivenolje, bland med hendene og sett formen i forvarmet ovn.

Stek i 10-15 minutter til brokkolien har fått litt farge og er al dente (dvs. fortsatt litt crunchy på innsiden). Plukk ut noen pene brokkolibuketter og sett til side. Press hvitløken ut av skallet og bland med brokkoli, pinjekjerner, og parmesan. Kjør blandingen i en food processor eller bland med en stavmikser. Hell olivenolje i pestoen mens du blander til du har en fin konsistens. Pestoen vil ikke bli like glatt som en vanlig pesto og  trenger ikke være like rennende. Smak til med salt og pepper.

Kok opp pastaen i godt saltet vann. Hell av pastaen når den er al dente og hold tilbake litt av pastavannet. Bland den varme pastaen med brokkolipestoen. Bland inn noe av pastavannet om du synes det virker litt tørt. Rør inn brokkolibukettene du satt til side og cherrytomater. Server med revet parmesan og nykvernet pepper.

pasta med brokkolipesto og tomater

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »