Jeg har fått en assistent! Egentlig har hun vært min assistent lenge, og jeg hennes, for det er nemlig Ella min eldste datter. Hun er veldig glad i å bake og allerede bakt mye sammen med meg, og på egen hånd. Nå har vi laget en avtale om at hun finner ut hva hun har lyst å bake, vi tilpasser og utvikler oppskrifter sammen og så publiseres det på bloggen hvis vi begge er fornøyde. Ella er nøye med baksten sin og tenker også på hvordan slutt resultatet skal se ut -hun har nemlig skjønt at det er viktig med presentasjon.
Så dermed starter vi en ny kategori her på bloggen som skal hete ‘Ella’s bakst’. Det blir ingen fast spalte med faste dager, men når bakelysten tar henne (og det er som regel minst en gang i uken) så følger jeg opp med ett innlegg her. Jeg gleder meg, ingenting er bedre enn en assistent på kjøkkenet – og da særlig en som også rydder opp etter seg selv. Gled dere Mat på Bordet lesere – og gled dere Ella’s skolekamerater, for baksten tar hun som regel med på skolen ( etter at vi har tatt noen smaksprøver selvfølgelig..)
Vi begynner med sjokoladekjeks med kokos – og vi tuller ikke. Dette er deilige, myke sjokoladekjeks med en ordentlig smak av kokos – ikke en liten hint av sjokolade eller kokos men ‘full on’ sjokolade og kokos. Du trenger altså et glass melk til disse, eller to. Ingen fiksfakserier ved denne oppskriften er det heller, så det er bare å kjøre på!
oppskriften lager ca. 25 kjeks
Hei jeg har lett overalt etter vaniljeekstrakt, men kan ikke finne det. Jeg bor på Eidsvoll kan du fortelle meg hvor jeg kan få kjøpt det?
Yum! Denne prøver jeg meg på i morgen, når jeg har jentekveld. 😉
Herremin for noen gode kaker..
er redd jeg kommer til å forspise meg på de 😛 og jeg får ha de i fred siden ingen andre liker kokos..
gleder meg til neste bakekunst fra henne 😉
Yey, heia Ella!! Perfekt tirsdag kveld-snack (Y) (Y) Er det lov å spørre hvor gammel frøken assistent er? Har alltid bakt siden veldig ung alder selv og elsker å se andre barn høste og bake! 🙂
Hei Mathias
Ella har allerede rukket å bli 16, men har bakt siden hun var liten. Hun har altså lang erfaring, men det er først nå hennes arbeid synliggjøres her på bloggen.Det har vært utroilig stas å se hvordan hun har ‘vokst’ på kjøkkenet og hvor komfortabel hun nå er.