Sjokoladekjeks med kokos

Sjokoladekjeks med kokos

Jeg har fått en assistent! Egentlig har hun vært min assistent lenge, og jeg hennes, for det er nemlig Ella min eldste datter. Hun er veldig glad i å bake og allerede bakt mye sammen med meg, og på egen hånd. Nå har vi laget en avtale om at hun finner ut hva hun har lyst å bake, vi tilpasser og utvikler oppskrifter sammen og så publiseres det på bloggen hvis vi begge er fornøyde. Ella er nøye med baksten sin og tenker også på hvordan slutt resultatet skal se ut -hun har nemlig skjønt at det er viktig med presentasjon.

Så dermed starter vi en ny kategori her på bloggen som skal hete ‘Ella’s bakst’. Det blir ingen fast spalte med faste dager, men når bakelysten tar henne (og det er som regel minst en gang i uken) så følger jeg opp med ett innlegg her. Jeg gleder meg, ingenting er bedre enn en assistent på kjøkkenet – og da særlig en som også rydder opp etter seg selv. Gled dere Mat på Bordet lesere – og gled dere Ella’s skolekamerater, for  baksten tar hun som regel med på skolen ( etter at vi har tatt noen smaksprøver selvfølgelig..)

Vi begynner med sjokoladekjeks med kokos – og vi tuller ikke. Dette er deilige, myke sjokoladekjeks med en ordentlig smak av kokos – ikke en liten hint av sjokolade eller kokos men ‘full on’ sjokolade og kokos. Du trenger altså et glass melk til disse, eller to. Ingen fiksfakserier ved denne oppskriften er det heller, så det er bare å kjøre på!

oppskriften lager ca. 25 kjeks

ingredienser
 • 250g kokesjokolade, grovhakket
 • 100g myk smør
 • 150g sukker
 • 2 egg
 • 1ts vaniljeekstrakt
 • 200g hvetemel
 • 1ts bakepulver
 • 100g kokosmasse
fremgangsmåte

ovn temp 180 C

Smelt 150g av sjokoladen over vannbad og la det avkjøle.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hver. Rør inn den smeltede sjokoladen og vaniljeekstrakten. Bland hvetemel med bakepulver og rør det inn i deigen. Rør inn kokosmassen og resten av sjokoladen (100g).

Bruk gjerne en iskremskje til å lage like  store kuler av deig (har du ikke iskremskje så er an du bruke vanlig skje også). Sett de på et bakebrett dekket med bakepapir med god avstand og sett i forvarmet ovn. Stek i 10-12 minutter. La de avkjøle noen minutter på brettet før du flytter de over på en rist for videre avkjøling.

Oppbevares i tett kakeboks. Og husk å dele!

Sjokoladekjeks med kokos

 

Kommentarer

 • Reply Anne Sem-Jacobsen 25. juni 2015

  Hei jeg har lett overalt etter vaniljeekstrakt, men kan ikke finne det. Jeg bor på Eidsvoll kan du fortelle meg hvor jeg kan få kjøpt det?

 • Reply Alina Tran 24. juni 2015

  Yum! Denne prøver jeg meg på i morgen, når jeg har jentekveld. 😉

 • Reply Iselin 3. september 2014

  Herremin for noen gode kaker..
  er redd jeg kommer til å forspise meg på de 😛 og jeg får ha de i fred siden ingen andre liker kokos..
  gleder meg til neste bakekunst fra henne 😉

 • Reply Mathias H 2. september 2014

  Yey, heia Ella!! Perfekt tirsdag kveld-snack (Y) (Y) Er det lov å spørre hvor gammel frøken assistent er? Har alltid bakt siden veldig ung alder selv og elsker å se andre barn høste og bake! 🙂

  • Reply Ina Johnsen 3. september 2014

   Hei Mathias
   Ella har allerede rukket å bli 16, men har bakt siden hun var liten. Hun har altså lang erfaring, men det er først nå hennes arbeid synliggjøres her på bloggen.Det har vært utroilig stas å se hvordan hun har ‘vokst’ på kjøkkenet og hvor komfortabel hun nå er.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »