Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Mat på bordet fra morgen til kveld

Dette har vært en utrolig begivenhetsrik uke for å si det mildt. På mandag ble det kjent at jeg var blant 5 finalister i kåringen av årets matblogger (stem på meg her forresten ..), på onsdag kom filmen på VGTV der jeg så kjekt gliser inn i kamera og sier ‘jeg digger min egen mat’ (tro meg, jeg får tyn for det hver dag her hjemme…) – se filmen her. Og i dag, på fredag, sitter jeg med min nyeste bok i fanget ‘Mat på bordet fra morgen til kveld’.  Det blir definitivt andre gangen denne uken noe sprudlende kommer til å befinne seg i glasset mitt!

Så her er en smugtitt på boken, for jeg har så veldig lyst å fortelle dere litt om den, uten at jeg røper for meg, men nok til at dere får ordentlig lyst til å kjøpe den. Her er de første sidene som møter deg når du åpner boken:

Mat på bordet fra morgen til kveld

Kan du se hva det er? De som følger Mat på Bordet på Instagram vil nok kjenne igjen bildene, for det er en collage av bare noen av bildene som ligger på min Instagram konto. Jeg hadde så lyst å vise litt mer av meg selv i denne boken, for jeg står faktisk ikke hele tiden bak kjøkkenbenken (eller pc’en). Derfor vil du også finne noen av mine Instagrambilder flettet inn i boken – mange små som her og noen store.

Screen Shot 2014-09-05 at 14.29.29

Jeg håper at bokens tittel er selvforklarende når det gjelder innhold – boken inneholder oppskrifter som du kan bruke fra morgen til kveld. Avsnittet formiddagsmat inneholder forslag til hva du kan spise på det tidspunktet av døgnet og dekker oppskrifter på enkle yoghurtblandinger, til pannekaker, til noe mer stødige frokoster for dagen derpå for eksempel.

Mat på bordet fra morgen til kveld

Formiddagsmat inneholder selvsagt også en liten avsnitt om eltefrittbrød og noen oppskrifter på gode, enkle syltetøy. Denne bildeserien er forresten tatt av Marte Marie Forsberg som fulgte meg gjennom en hel dag med matlaging slik at vi fikk lagt inn litt actionbilder i boken.

Screen Shot 2014-09-05 at 14.31.00

Fra formiddagsmat er går vi over til ettermiddagsmat og her finner du oppskrifter på gode supper, pastaretter, supper, salater, quicher og paier (på bildet ser du bare den første av innholdssiden). Ettermiddagsmat kan forståes som lunsj og middagsretter – for de fleste rettene egner seg faktisk til begge.

Mat på bordet fra morgen til kveld

Her ser du et par av mine Instagrambilder i stor format, brukt som pustepause mellom oppskriftene.

Mat på Bordet fra morgen til kveld

Kveldsmat følger selvsagt ettermiddagsmat og her finner du herlige oppskrifter på enkle middager,pizzaer, snacks og småretter. Utrolig mye godt her om jeg kan si det selv (husk at jeg digger maten min….).

Mat på bordet fra morgen til kveld

Boken mangler ikke på bilder – 125 oppskrifter med minst et bilde til hver og mange, mange ekstra fordelt på hele 279 sider.

Mat på bordet fra morgen til kveld

Du finner et avsnitt med oppskrifter på godt tilbehør der du finner oppskrifter på ting jeg som regel har stående i kjøleskapet og som enkelt kan løfte et måltid til noe litt mer interessant.

Mat på bordet fra morgen til kveld

Hvordan man lager pesto av spinat eller kål eller rukkola for eksempel og hva man kan bruke det til.

Mat på bordet fra korgen til kveld

Og til slutt må det jo være noe søtt – litt kaker og kjeks og en del iskrem. Ikke så veldig mye (vil du ha mer bakstoppskrifter kan du kjøpe den første boken min Eltefritt brød og himmelske kaker) men nok til å holde deg gående.

Mat på bordet fra morgen til kveld

Blir du fristet? Jeg håper det! Boken er ankom  forlaget i dag og sendes ut på mandag. Vil du ha en signert kopi kan du besøke meg i ARK-teltet under Oslo Bokfestival fredag 12.9 kl. 17:30-18:30 og du er meget velkommen til lanseringsfest i Gyldendalhuset onsdag 17.9 kl. 18-20:00, du finner invitasjonen her – husk å melde deg på!

Jeg gleder meg enormt til å høre hva du synes om boken – legg igjen en kommentar og fortell meg!

Da var det tid for bobler for meg – god helg alle sammen!

 

 

 

Kommentarer

 • Reply Anne på Moseplassen 2. oktober 2014

  Hei 🙂
  Jeg har tydeligvis ikke fulgt med i det siste, men gratulerer med boklansering! Den ser jo riktig superlekker ut 🙂

  • Reply Ina Johnsen 2. oktober 2014

   Hei Anne
   Det skjønner jeg godt – det er mye å følge med på om dagen 🙂
   Takk skal du ha – jeg er superfornøyd med boken, og veldig stolt.

 • Reply Nussara Guldberg 9. september 2014

  Gratulerer så mye! Ser fram til boklanseringen 🙂

  • Reply Ina Johnsen 10. september 2014

   Tusen takk Nussara! Ser også frem til boklanseringen 🙂

 • Reply Inger Lise Andersen 7. september 2014

  Ser fram til dagen boka kommer i bokhandelen her i Bodø!!

  • Reply Ina Johnsen 7. september 2014

   Hei Inger Lise
   Den skal sendes ut til alle Norges kanter på mandag, så da betyr det at den bør komme til Bodø i løpet av uken… 🙂

 • Reply Trine 6. september 2014

  Gratulerer så masse med bokutgivelse! å gøy 🙂

  Håper du stikker av med seieren som årets matblogger også. Ha en strålende lørdagskveld!

  Trine
  http://www.klisjehjemmet.no

  • Reply Ina Johnsen 7. september 2014

   Takk skal du ha Trine!
   Det er absolut ikke sikkert at jeg stikker av med den gjeve tittelen – det er 4 andre meget flinke matbloggere som jeg er opp i mot! Uansett så er det fantastisk å være en av de 5 og jeg nyter all oppmerksomheten som gjør at enda flere får øynene opp for mat på bordet 🙂

 • Reply Marit 6. september 2014

  Den ser superfin ut, Ina! Gleder meg til å lese den 🙂
  Nyt resten av uka også!

  • Reply Ina Johnsen 6. september 2014

   Tusen takk Marit!

 • Reply Annica 5. september 2014

  Fantastisk Ina, Hurra for deg og skål 🙂

  • Reply Ina Johnsen 5. september 2014

   Skål Annica! 🙂

 • Reply Ina 5. september 2014

  Gratulerer Ina! Den ser superfin ut og jeg gleder meg veldig til å endelig se den skikkelig! Du fortjener alle de boblene du kan få. 🙂

  • Reply Ina Johnsen 5. september 2014

   Takk skal du ha Ina! Gleder meg til at du kommer til lansering – da blir det sikkert mer bobler 🙂

 • Reply Torill 5. september 2014

  Gratulerer, Ina 🙂 Boken ser flott ut og jeg tror faktisk jeg skal kjøpe den. Har i utgangspunktet bestemt meg for at jeg ikke skal kjøpe flere kokebøker, men ingen regel uten unntak. Til orientering har jeg stemt på deg i Årets Matblogger 🙂

  • Reply Ina Johnsen 5. september 2014

   Så søt du er Torill 🙂 Takk for at du stemmer på meg og veldig hyggelig at du vil kjøpe boken – glad for at den er unntaket! 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »