Nøttebar

knøttebar

Noe godt å knaske på om man er på tur, midt i arbeids- eller skoledagen, en liten mellommåltid – det er da det er kjekt å ha disse på lur. Du lager de raskt (tar ikke mer enn en havtime) og trenger ikke å stekes (du trenger bare en stekepanne og en form som du kan la de avkjøle i).

Så sett i gang og lag disse, ikke bare smaker de godt men du får litt ‘feelgood’ faktor fordi du har laget de selv!

du trenger

  •  150g salte nøtter : cashewnøtter, peanøtter, e.l. gjerne også en blanding
  • 100g havregryn
  • 40g smør
  • 100g brun sukkker
  • 3/4 ts kanel
  • 4 ss sirup – lys eller mørk, det du har for hånden

 

Legg nøtter og havregryn i en stekepanne. Stek på middelsvarme til det begynner å dufte godt og nøtter og havregryn begynner å få litt farge.

Ha smør, sukker, sirup og kanel i en kjele og la det smelte sammen mens du rører. La det koke et minutt eller to.

Hell sukker blandingen over nøtteblandingen og rør det sammen. Ha blandingen i en form (en ca. 15x20cm) dekket med bakepapir og press massen jevnt ned. La det avkjøle.

Løft massen ut av formen med hjelp av bakepapiret og skjær det opp i ruter eller avlange stenger. Oppbevar i tett kakeboks eller pakk de individuelt i matpapir slik at de er klar til å ta med .

nøttebar

Kommentarer

  • Reply Kjetil 23. august 2016

    Disse var knakede gode, Ina 🙂
    Det burde vel gå greit å erstatte smør med noe margarin-aktig – har en kompis som er veganer, så trenger en smørerstatning…..

    • Reply Mat På Bordet 29. august 2016

      Det burde ikke være noe problem Kjetil 🙂

  • Reply Heidi 27. januar 2016

    Tror du det er mulig å bytte ut sirup med honning?

    • Reply Mat På Bordet 29. januar 2016

      Hei Heidi

      Det er absolut verdt et forsøk 🙂

  • Reply Ida 5. november 2015

    Disse så innmari gode ut! Kan sukkeret byttes ut med sukrin av noe slag? 🙂

    • Reply Mat På Bordet 8. november 2015

      Hei Ida
      Det vet jeg ikke – jeg har ingen erfaring med sukrin dessverre – du må nesten bare prøve deg frem 🙂

    • Reply Iselin 27. januar 2016

      Sukrin Gold kan fint brukes! Kan og bruke FiberSirupen til Sukrin 😉

  • Reply Marie 15. oktober 2015

    Mmmm, dette var snadder. Farlig godt rett og slett! Jeg gjorde noen tilpasninger og brukte en blanding av salte og usaltede nøtter og bytter ut litt av sirupen med maltekstrakt. Etter å ha lest kommentar fra Eirin lot jeg blandingen med sukker og sirup koke opp før jeg hadde i smør og så kokte jeg det litt til. Konsistensen ble da veldig bra 🙂

    • Reply Mat På Bordet 15. oktober 2015

      Herlig Marie.
      Kombinasjonen med salte og usaltede nøtter hørtes godt ut!!

  • Reply I 29. september 2015

    Hei

    Hvordan gjør du om du vil ha litt sjokolade på de?

    • Reply Mat På Bordet 30. september 2015

      Hei Ingrid
      Du kan smelte sjokolade i vannbad og enten smøre det eller strø det over toppen ev barene før du skjærer de opp.
      Alternativt kan du skjære opp i barer og så dyppe de enkeltvis i sjokoladen…. 🙂

  • Reply Eirin 17. september 2014

    Hei og hopp !
    Jeg laget disse før helgen – superdupergode, men det ble bare kliss – de lå i tett boks, men smuldret opp, kan det være en ide å koke sukkermassen mer enn 2 min, slik at det blir litt mer karamell ? Følte at sukkeret ikke var ordentlig oppløst – fikk ikke noe «crunch».

    Eirin

    • Reply Ina Johnsen 19. september 2014

      Hei Eirin
      Hmmm, jeg har ikke hatt noen problem med disse barene – så jeg er jammen ikke sikker på hva som skjedde med dine. Sukkeret skal smelte helt i smøret før du lar det koke et par minutter – har kanskje ikke sukkeret fått sjans til å smelte før du blandet det inn i resten av ingrediensene?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »