Noe godt å knaske på om man er på tur, midt i arbeids- eller skoledagen, en liten mellommåltid – det er da det er kjekt å ha disse på lur. Du lager de raskt (tar ikke mer enn en havtime) og trenger ikke å stekes (du trenger bare en stekepanne og en form som du kan la de avkjøle i).
Så sett i gang og lag disse, ikke bare smaker de godt men du får litt ‘feelgood’ faktor fordi du har laget de selv!
du trenger
- 150g salte nøtter : cashewnøtter, peanøtter, e.l. gjerne også en blanding
- 100g havregryn
- 40g smør
- 100g brun sukkker
- 3/4 ts kanel
- 4 ss sirup – lys eller mørk, det du har for hånden
Legg nøtter og havregryn i en stekepanne. Stek på middelsvarme til det begynner å dufte godt og nøtter og havregryn begynner å få litt farge.
Ha smør, sukker, sirup og kanel i en kjele og la det smelte sammen mens du rører. La det koke et minutt eller to.
Hell sukker blandingen over nøtteblandingen og rør det sammen. Ha blandingen i en form (en ca. 15x20cm) dekket med bakepapir og press massen jevnt ned. La det avkjøle.
Løft massen ut av formen med hjelp av bakepapiret og skjær det opp i ruter eller avlange stenger. Oppbevar i tett kakeboks eller pakk de individuelt i matpapir slik at de er klar til å ta med .
Disse var knakede gode, Ina 🙂
Det burde vel gå greit å erstatte smør med noe margarin-aktig – har en kompis som er veganer, så trenger en smørerstatning…..
Det burde ikke være noe problem Kjetil 🙂
Tror du det er mulig å bytte ut sirup med honning?
Hei Heidi
Det er absolut verdt et forsøk 🙂
Disse så innmari gode ut! Kan sukkeret byttes ut med sukrin av noe slag? 🙂
Hei Ida
Det vet jeg ikke – jeg har ingen erfaring med sukrin dessverre – du må nesten bare prøve deg frem 🙂
Sukrin Gold kan fint brukes! Kan og bruke FiberSirupen til Sukrin 😉
Mmmm, dette var snadder. Farlig godt rett og slett! Jeg gjorde noen tilpasninger og brukte en blanding av salte og usaltede nøtter og bytter ut litt av sirupen med maltekstrakt. Etter å ha lest kommentar fra Eirin lot jeg blandingen med sukker og sirup koke opp før jeg hadde i smør og så kokte jeg det litt til. Konsistensen ble da veldig bra 🙂
Herlig Marie.
Kombinasjonen med salte og usaltede nøtter hørtes godt ut!!
Hei
Hvordan gjør du om du vil ha litt sjokolade på de?
Hei Ingrid
Du kan smelte sjokolade i vannbad og enten smøre det eller strø det over toppen ev barene før du skjærer de opp.
Alternativt kan du skjære opp i barer og så dyppe de enkeltvis i sjokoladen…. 🙂
Hei og hopp !
Jeg laget disse før helgen – superdupergode, men det ble bare kliss – de lå i tett boks, men smuldret opp, kan det være en ide å koke sukkermassen mer enn 2 min, slik at det blir litt mer karamell ? Følte at sukkeret ikke var ordentlig oppløst – fikk ikke noe «crunch».
Eirin
Hei Eirin
Hmmm, jeg har ikke hatt noen problem med disse barene – så jeg er jammen ikke sikker på hva som skjedde med dine. Sukkeret skal smelte helt i smøret før du lar det koke et par minutter – har kanskje ikke sukkeret fått sjans til å smelte før du blandet det inn i resten av ingrediensene?