Kjøttboller og brød på pinne

Kjøttboller og brød på pinne

I søken etter en rett som enkelt kunne serveres i et bursdagsselskap kom jeg over denne ideen som jeg  fant via Pinterest (en super inspirasjon- og informasjonskilde som jeg gjerne anbefaler videre). Helt genialt synes nå jeg, og når bursdagbarnet var like begeistret var det bare å sette i gang.

Som du ser er prinsippet veldig enkelt. Man trer kjøttboller og brøddeig om hverandre på en pinne og steker. Jeg stekte mine i ovnen, men det er ingenting i veien for å slenge de på grillen. Ovnen er selvfølgelig enklest, de ferdig anrettede pinnene kan bare settes i ovnen og trengs ikke å passes på. Å grille de er mer stemingsfullt, men krever mer oppmerksomhet.

Det fine med oppskriften er at du kan bruke din favoritt kjøttbolleoppskrift og kombinere det med hvilken som helst brøddeig. Du finner flere flere kjøttbolleoppskrifter her på bloggen, jeg brukte denne, men du kunne også bruke disse:

Marrokanske kjøttboller

Kyllingkjøttboller

Lammekjøttboller

Som brøddeig brukte jeg en pizzadeigoppskrift tilsatt noe hvetekli men du kunne også bruke disse:

Myke, grove rundstykker

Rugbrød

Godt, grovt brød

Hvor mye du lager av hver oppskrift er litt opp til deg. Får du kjøttboller til overs trer du disse på en pinne uten brød i mellom. Får du brøddeig til overs er det bare å trille det ut til rundstykker.

Et par tips vil jeg dog komme med.

Pass på å trille kjøttbollene faste og så jevnstore som mulig.

Ikke tre brøddeig og kjøttboller for tette på hverandre – deigen må ha plass til å heve.

Når du har tredd deigen og kjøttbollene på pinnene, la de hvile, tildekket, en halvtimes tid før du setter de i ovnen.

Pensle deig og kjøttbollene med egg og strø gjerne med litt frø (sesamfrø for eksempel) før du setter de i forvarmet ovn (200C) og steker i ca. 20 minutter.

Kjøttbollene kan gjerne avkjøle noe før servering. Server gjerne med en ketchupsaus eller enkel tomatsaus. Server gjerne også litt typisk hamburger tilbehør – syltede agurker og en god salat for eksempel.

Kjøttboller og brød på pinne

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »