Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

På en måte så er det ikke helt korrekt å kalle disse for kanelsnurrer, men så er det vanskelig å kalle de noe annet. ‘Kanelsnurrekjeks’ blir litt tungvint, ‘kanelbollecookies’ likeså. Så Ella og jeg ble enige om å kalle disse for kanelsnurrer, enkelt og greit. Ella er med på avgjørelsen fordi disse er en del av den nye serien vi har startet her på bloggen, nemlig Ellas bakst. Det er hun som har stått for utviklingen av oppskriften – en blanding av lignende oppskrifter som hun fant på nettet – og baksten.

Dette er en relativ enkel bakst. Deigen kan gjerne lages dagen før, da den skal hvile i kjøleskapet før den skal rulles ut. Den kan gjerne ligge kjølig overnatten, men et par timer hodler også. Når du har rullet den sammen som en pølse med fyll kan den gjerne settes kjølig igjen. Skjær skiver av pølsa når du er klar for å steke og servere helt ferske kanelsnurrer fra ovnen på 10 minutter.

For ca. 30 kjeks trenger du

 • 100g smør
 • 150g sukker
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 250g hvetemel
 • 1/2 ts bakepulver

 

til fyllet trenger du

 • 30g myk smør
 • 2ss brunt sukker
 • 1 ts kanel

 

Ovn temp 180C.

Rør smør og sukker hvit. Rør inn egget og vaniljeekstrakt. Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en skål og rør inn i deigen. Hell deigen over på benken og arbeid den raskt sammen med hendene. Form deigen til en rektangulær, pakk godt inn i plastfolie og sett kjølig 2-3 timer, gjerne over natten.

Lag fyllet ved å røre smør, sukker og kanel sammen. Smøret skal være smørbart.

Rull deigen ut på en melet flate til en rektangulær med ca. 0.5cm tykkelse. Smør fyllet på hele flaten, hold ca. 1 cm fri for fyll på den ene langs siden. (Når du så ruller sammen deigen vil ikke fyllet tyte ut). Rull deigen sammen  slik at du får en lang pølse. Skjær skiver (ca. 0.5cm tykke) og legg de på et bakebrett dekket med bakepapir. Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 5-10 minutter til de er gyldne. La de avkjøle på rist. Oppbevar i tett kakeboks.

Kanelsnurrer

Kommentarer

 • Reply Ma 26. september 2014

  Hei ser gode ut! Må prøves med en gang, men lurte på en liten sak; baker du ut deigen til et rektangel før du legger det kaldt over natta? Mvh Ma

 • Reply Trine - Klisjéhjemmet 24. september 2014

  Så kreativt med kjeks som ser ut som kanelboller/snurrer. Morsomt! Skal definitivt prøves 🙂

  Ha en fin uke videre!

  Trine – http://www.klisjehjemmet.no

  • Reply Ina Johnsen 27. september 2014

   Hei Trine
   Ikke sant – en litt annen vri på kanelbollen 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »