Thai-inspirert kyllingsuppe med nudler

Thai kyllingsuppe med nudler

Denne thai-inspirerte kyllingsuppen med nudler er en enkel sak å lage!

Selve suppen lages av red curry paste, kyllingbuljong og kokosmelk. Dette kan putre i vei, mens du forbereder resten, dvs skjære opp kylling og grønnsaker. 10 minutter før du skal servere begynner du å legge opp i det som skal inn i suppen. Og her gjelder det som alltid – det som tar lengst tid å koke skal inn først. Jeg liker å holde noen grønnsaker tilbake og har de først opp i suppen et par minutter før servering. De er da varme, men fortsatt litt crunchy.

Bruk hva du vil av grønnsaker her, har du litt brokkoli eller paprika igjen i kjøleskapet så værsågod, ha det opp i suppen. Har du ikke red curry paste kan du bruke grønn curry paste. Og har du ikke risnudler kan du servere suppen med ris eller en annen type nudler.

For 4-6 porsjoner trenger du

  • 2 bokser ( á 400ml) kokosmelk*
  • 1 liter kylling-  eller grønnsaksbuljong
  • 2-4 ss thai red curry paste**
  • 2 ts frisk, finrevet ingefær
  • 1 hvitløksfedd, presset
  • 1 ts salt
  • 2 løk, grovhakket
  • 500g kyllingfilet, i jevnstore terninger
  • 3 -4 gulrøtter strimlet
  • 10-15 sukkererter, strimlet

til servering***

  • kokte og varme risnudler
  • spinatblader
  • frisk koriander
  • vårløk, strimlet
  • limebåter

*bruk gjerne lett kokosmelk om du ønsker

**her må du smake deg frem for curry paste varierer fra merke til merke. Begynn med 1 ss og smak deg til med mer. Husk også på hvem som skal spise suppen og ta hensyn til de

***bare forslag, du må ikke servere med garnityr

Ha kokosmelk, buljong, curry paste, ingefær, hvitløk og salt i en stor gryte. La det koke opp under omrøring. Smak til med mer curry paste om nødvendig. La suppen småkoke mens du tibereder resten som skal i suppen, garnityret og dekker bord (om ikke dere spiser ved kjøkkenbenken slik vi ofte gjør…)

10 minutter før servering har du opp i løken, etterfulgt av kyllingen noen minutter etter. Like før servering har du opp i gulrøtter og sukkererter.

Legg noen spinatblader i bunnen av skålen og nudler opp på (ja, jeg vet, jeg har gjort omvendt på bildet under, men gjør som jeg sier ikke som jeg gjør…) og hell den varme suppen over. Pynt med frisk koriander, vårløk og klem over litt limejus.

La det smake!

Thai-inspirert kyllingsuppe med nudler

Kommentarer

  1. Reply Ina 28. juni 2016

    2 bokser kokosmelk a 400ml som blir 800ml tilsammen, eller 2bokser a 200ml som blir 400ml tilsammen…?!

    • Reply Mat På Bordet 2. juli 2016

      Ser at det kan misforståes i oppskriften – har rettet. 2 bokser – tilsammen 800ml altså 🙂

  2. Reply Maria Mathisen 1. september 2015

    Kuttet gulrøttene julienne og det tar sin tid..men går fort å trekke gulrøttene da. Ellers var det ei rask suppe å lage. Og veldig veldig god!

  3. Reply Maria Mathisen 1. september 2015

    Det er vel ingen ting i veien for å ha oppi paprika i denne suppa?

    • Reply Mat På Bordet 1. september 2015

      Hei Maria

      Kjør på – paprika blir bra og så blir det så fine farger i tillegg 🙂

  4. Reply Helen Østbye 6. juli 2015

    Helt enig, slike supper med kokosmelk tåler og kokes godt inn. Blir bedre av det, og ikke minst en hyggeligere konsistens. Skal prøves ( når jeg føler for å spise kylling igjen).

  5. Reply Tonje 3. februar 2015

    Hei, og takk for en deilig middag som falt mer enn i smak hos fire tenåringer og oss middelaldrende ☺ En ny gjenganger er ankommet hverdag og mulig fest☺

    • Reply Ina Johnsen 3. februar 2015

      Hei Tonje
      Åååå så hyggelig å høre!!
      Det kan lønne seg å prøve noe nytt 🙂

  6. Reply Amanda 30. september 2014

    Lagde denne i dag, fantastisk godt 🙂 Den anbefales definitivt!

    • Reply Ina Johnsen 2. oktober 2014

      Hei Amanda
      Så bra!
      Jeg synes den er god, men det er alltid spennende å høre om den faller i smak hos andre 🙂

  7. Reply Marie 30. september 2014

    Hei!
    Jeg digger bloggen din! Så mye inspirerende!
    Jeg syntes det er vanskelig å finne gode CurryPaster, jeg syntes mange er for salte eller for sterke (både de røde og grønne). Har du noen tips? Hvilket merke bruker du?
    Tusen takk for hjelpen! 🙂

    • Reply Ina Johnsen 2. oktober 2014

      Takk Marie – det var hyggelig å høre.
      Jeg har dessverre ingen anbefaling når det gjelder curry-pastes, jeg er enig at de varierer veldig i smak og styrke. Det beste er egentlig å lage din egen, som faktisk ikke er så veldig vanskelig. Jeg tenker at det kunne vært et fint blogginnlegg her en dag, men imellomtiden kan du ta en titt på disse http://www.jamieoliver.com/recipes/recipe/easy-homemade-curry-pastes

  8. Reply Hannah 29. september 2014

    Hei, skal kyllingen skjæres i biter? Skal den stekes før den tilsettes suppen?

    MVH Hannah

    • Reply Ina Johnsen 30. september 2014

      Hei Hannah
      Ja, kyllingen skal skjæres i ‘terninger’ som beskrevet i ingredienslisten og skal ikke stekes før den tilsettes suppen – den kokes i suppen 🙂 Lykke til!

  9. Reply Susanne 27. september 2014

    Hei,
    takk for nydelig oppskrift! Jeg tror det blir en veldig fin fiskesuppe når en bruker fisk (laks, torsk) istedenfor kylling.

    • Reply Ina Johnsen 27. september 2014

      Hei Susanne
      Det har du helt rett i – her kan du lage en ren vegetarvariant eller en fisk/skalldyr variant. Tenker at alt smaker godt 🙂

  10. Reply Margrethe 26. september 2014

    Åh, jeg elsker thai-supper! Denne skal jeg absolutt prøve 🙂 Tror du det er godt med nøtter oppi, enten peanøtter eller cashew?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »