Denne oppskriften er så enkel, så enkel. Kort fortalt – bland det tørre med det våte, fordel i muffinsformer og sett i forvarmet ovn. Så enkelt at man kan lage disse en søndagsmorgen, drikke en kopp kaffe, lese litt avis og så kose seg med varme, nystekte muffins. Jada.
for 12 muffins trenger du
- 150g fullkorn hvetemel
- 200g havregryn
- 150g brun sukker
- 2 ts natron
- 1/2 ts bakepulver
- 1ts kanel
- en knivspiss revet muskatnøtt
- 100g tørkede blåbær
- 1 egg
- 125ml rapsolje
- 100ml yoghurt
- 150ml melk
ovn temp 180 C
Legg 12 papirformer i en muffinsbrett.
Ha hvetemel, havregryn, brun sukker, natron, bakepulver, kanel, muskatnøtt og blåbær i en bolle. Rør godt sammen. Ha egg, rapsolje, yoghurt og melk i et målebeger og rør sammen.
Ha det våte i det tørre og rør til det er blandet. Ikke rør for mye. Bruk en skje til å fordele deigen i muffinsformene.
Fyll de godt med deig. Sett formen i forvarmet oven og stek i circa 20 minutter. Test med kakepinne (den skal være ren) før du tar de ut. La de avkjøle noen minutter i formen før du tar de ut og lar de avkjøle helt på rist.
Kan gjerne spises lunkne eller avkjølt.
Laget disse med tørkede tranebær istedenfor blåbær, fordi det var det jeg hadde, og puttet i ca. 30g mørk sjokolade i biter. Kjempegodt!
Å det hørtes veldig godt ut Sunniva!
Ble så inspirert at nå står et brett i ovnen
Å så bra Morgensol – håper de smakte!!