Annonse
Melange Sticks - gjør det litt enklere å bake

Tomatsuppe med basilikum

Tomatsuppe med basilikum

 

Her følger oppskrift på en deilig tomatsuppe med basilikum.

For 4-6 porsjoner trenger du:

ingredienser
  • 1 gulrot, finhaket
  • 1 selleristang, finhakket
  • 1 mellomstor løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • olivenolje til steking
  • 5dl grønnsaks- eller kyllingkraft*
  • 1 400g boks hakkede tomater
  • 3 tomater, grovhakket
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • en god håndfull frisk basilikum
fremgangsmåte

*alternativt kan du løse opp en buljongterning i 5dl vann.

Stek gulrot, selleristang, løk og hvitløk i litt olivenolje over mellomsterk varme til myk, ca. 10 minutter.

Tilsett kraft,  tomater og en god håndfull frisk basilikum og la det småkoke en 20 minutters tid.

Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt og server med nykvernet pepper, revet basilikum og gjerne litt ferskt brød.

Tomatsuppe med basilikum

Kommentarer

  • Reply Andrea 2. oktober 2014

    Hvor lenge foreslår du at man koker suppen, hvis man ikke har en SoupMaker?

    • Reply Ina Johnsen 3. oktober 2014

      Hei Andre
      Da hadde jeg også latt suppen småkoke i 20 minutter før jeg kjørte den glatt med en stavmikser for eksempel 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »