Er du lei av å legge glasur på kaken din? Jeg har løsningen og den heter sjokoladekake med marengslokk. Her, jeg skal forklare nærmere. Du steker en sjokoladekake (og her kan du selvsagt bruke din favorittoppskrift istedenfor oppskriften som kommer under) og når den nesten er feridgstekt pisker du sammen en marengs (og her kan du også velge å utelate sjokoladen slik at du får en lys marengslokk) har den opp på den ferdigstekte men fortsatt varme kaken og setter det hele i ovnen igjen. Ingen behov for glasur, for nå har du en nydelig marengstopp på sjokoladekaken din!
Server den gjerne med lit sjokoladesaus (oppskrift finner du her) og en kule vaniljeis (godt til så mye sjokolade). Velkommen til sjokoladehimmel!
ingredienser
Til sjokoladekaken
150g smør
100g sjokolade, grovhakket
2 egg
100g sukker
200g hvetemel
2ss kakao
1ts bakepulver
100ml yoghurt
Til marengslokket
3 eggehviter
150g sukker
100g mørk sjokolade, smeltet*
fremgangsmåte
*sløyf sjokoladen om du ønsker en lys marengslokk
Ovn temp 180 C
Dekk bunnen av en kakeform (22cm) med løs bunn med bakepapir og smør sidene.
Smelt smøret og hell over sjokoladen. La det stå 5 minutter, rør så sammen og la det avkjøle. Rør egg inn i sjokoladeblandingen.
Sikt sukker, hvetemel, kakao og bakepulver sammen. Rør denne tørrblandingen inn i sjokoladeblandingen. Rør inn yoghurt. Hell deigen over i kakeformen og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 30 minutter. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen.
Begynn gjerne med å lage marengslokket 5 minutter før sjokladekaken er ferdig stekt. Pisk eggehvitene stive. Ha sukker i den stive eggemassen 1 spiseskje om gangen mens du pisker. Du bør til slutt ende med en blank og stiv marengsmasse. Brett den smeltede sjokoladesausen forsiktig inn i marengsmassen.
Ha marengsmassen på den varme kaken og sett den tilbake i ovnen. Stek i 20 minutter til marengsen er stiv. La kaken avkjøle helt i formen.
Bruk en kniv til å løsne kaken fra sidene og løft kaken forsiktig over på et fat. Server med sjokoladesaus og vaniljeis.
Hei. Nå har jeg bakt sjokoladekaken din og den ser veldig fin ut. Den skal ikke serveres før i morgen, så jeg lurer på om jeg bør oppbevare den i kjøleskap eller romtemperatur? Tusen takk for mange nydelige oppskrifter, forresten. Hilsen Ajla
Den så veldig god ut! Når du skriver at kaken skal være nesten ferdigstekt, skal det være klissete, tykk røre eller mer fuktige smuler på pinnen når kaken testes før marengslokket legges på?
Denne må jeg prøve, men kunne tenke meg en større kake 28 cm som passer til mange gjester. Blir det for mye øke røren med 50% tror du? Evt. tips til steketid?
Hei Wenche
Mmm, ja, det tror jeg kan funke. Gi den kanske 10 minutter lengre steketid og sjekk med kakepinne til den er ferdig.
Et lite tips – jeg har gjennomstekt marengsen på toppen, men det er ikke så farlig om du ikke gjør det. Du får da heller en myk marengs på toppen som også er godt – litt mer marshmallow aktig om du skjønner hva jeg mener.
Lykke til!!
Kaka ble saftig og god, men marengslokket ble veldig sprøtt, det sprakk opp og nærmest falt av i små og store biter..da kan jeg kanskje med fordel steike litt kortere neste gang..?
Hei Maria
Ja, steketiden kan du regulere for å få marengsen som du liker den. Mindre steketid vil gi deg en mykere innside. Prøv med 10 minutter for eksempel.
Wow, denne kaken ser ekstremt god ut! Og bildene er som vanlig fantastiske 🙂
Jeg har bare et spørsmål: Du skriver at man skal steke kakebunnen ferdig og så steke den videre i 20 minutter etter at man har hatt på marengsen. Blir ikke kakebunnen overstekt da?
Hei Ann C.
Nei, marengslokket ‘insulerer’ kaken under på en måte, så den ikke overstekt.
Du kan også kutte ned på tiden på stekingen av marengslokket – da får du bare en mykere marengs.
Hei. Nå har jeg bakt sjokoladekaken din og den ser veldig fin ut. Den skal ikke serveres før i morgen, så jeg lurer på om jeg bør oppbevare den i kjøleskap eller romtemperatur? Tusen takk for mange nydelige oppskrifter, forresten. Hilsen Ajla
Hei Ajla – jeg hadde oppbevart kaken i romtemperatur, men tildekket. Håper kaken smaker!
kan man lage den dagen i forveien? såg herlig ut forresten
Det kan du May Elin!
Den så veldig god ut! Når du skriver at kaken skal være nesten ferdigstekt, skal det være klissete, tykk røre eller mer fuktige smuler på pinnen når kaken testes før marengslokket legges på?
Hei Heidi
Jeg mener at fuktige smuler skal henge igjen på pinnen 🙂
Denne må jeg prøve, men kunne tenke meg en større kake 28 cm som passer til mange gjester. Blir det for mye øke røren med 50% tror du? Evt. tips til steketid?
Hei Wenche
Mmm, ja, det tror jeg kan funke. Gi den kanske 10 minutter lengre steketid og sjekk med kakepinne til den er ferdig.
Et lite tips – jeg har gjennomstekt marengsen på toppen, men det er ikke så farlig om du ikke gjør det. Du får da heller en myk marengs på toppen som også er godt – litt mer marshmallow aktig om du skjønner hva jeg mener.
Lykke til!!
post in english PLEASE :))
Når du skriver yougurt, hvilken type bruker du da? Og hvilken type sjokolade bruker du i kaken og marengsen? 🙂
hei Maria
Jeg bruker yoghurt naturell og så brukte jeg kokesjokolade for kaken og marengsen, men det er en smakssak…. 🙂
Kaka ble saftig og god, men marengslokket ble veldig sprøtt, det sprakk opp og nærmest falt av i små og store biter..da kan jeg kanskje med fordel steike litt kortere neste gang..?
Hei Maria
Ja, steketiden kan du regulere for å få marengsen som du liker den. Mindre steketid vil gi deg en mykere innside. Prøv med 10 minutter for eksempel.
Takk for veldig fint tips! Dette skal prøves 🙂
Masse lykke til på søndag! Kanskje jeg tar turen innom 🙂
Ønsker deg ellers en fin helg!
Trine – Klisjéhjemmet
@tmidtun
Åhhhhh……………
Hadde planlagt eplekake, men det blir visst sjokoladedessert i helga 🙂
Sånn kan det gå Mari 🙂
Wow, denne kaken ser ekstremt god ut! Og bildene er som vanlig fantastiske 🙂
Jeg har bare et spørsmål: Du skriver at man skal steke kakebunnen ferdig og så steke den videre i 20 minutter etter at man har hatt på marengsen. Blir ikke kakebunnen overstekt da?
Hei Ann C.
Nei, marengslokket ‘insulerer’ kaken under på en måte, så den ikke overstekt.
Du kan også kutte ned på tiden på stekingen av marengslokket – da får du bare en mykere marengs.