Sjokoladekake med marengslokk

Sjokoladekake med marengslokk

Er du lei av å legge glasur på kaken din? Jeg har løsningen og den heter sjokoladekake med marengslokk. Her, jeg skal forklare nærmere. Du steker en sjokoladekake (og her kan du selvsagt bruke din favorittoppskrift istedenfor oppskriften som kommer under) og når den nesten er feridgstekt pisker du sammen en marengs (og her kan du også velge å utelate sjokoladen slik at du får en lys marengslokk) har den opp på den ferdigstekte men fortsatt varme kaken og setter det hele i ovnen igjen. Ingen behov for glasur, for nå har du en nydelig marengstopp på sjokoladekaken din!

Server den gjerne med lit sjokoladesaus (oppskrift finner du her) og en kule vaniljeis (godt til så mye sjokolade). Velkommen til sjokoladehimmel!

ingredienser
Til sjokoladekaken
  • 150g smør
  • 100g sjokolade, grovhakket
  • 2 egg
  • 100g sukker
  • 200g hvetemel
  • 2ss kakao
  • 1ts bakepulver
  • 100ml yoghurt
Til marengslokket
  • 3 eggehviter
  • 150g sukker
  • 100g mørk sjokolade, smeltet*
fremgangsmåte

*sløyf sjokoladen om du ønsker en lys marengslokk

Ovn temp 180 C

Dekk bunnen av en kakeform (22cm) med løs bunn med bakepapir og smør sidene.

Smelt smøret og hell over sjokoladen. La det stå 5 minutter, rør så sammen og la det avkjøle. Rør egg inn i sjokoladeblandingen.

Sikt sukker, hvetemel, kakao og bakepulver sammen. Rør denne tørrblandingen inn i sjokoladeblandingen. Rør inn yoghurt. Hell deigen over i kakeformen og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 30 minutter. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen.

Begynn gjerne med å lage marengslokket 5 minutter før sjokladekaken er ferdig stekt. Pisk eggehvitene stive. Ha sukker i den stive eggemassen 1 spiseskje om gangen mens du pisker. Du bør til slutt ende med en blank og stiv marengsmasse. Brett den smeltede sjokoladesausen forsiktig inn i marengsmassen.

Ha marengsmassen på den varme kaken og sett den tilbake i ovnen. Stek i 20 minutter til marengsen er stiv. La kaken avkjøle helt i formen.

Bruk en kniv til å løsne kaken fra sidene og løft kaken forsiktig over på et fat. Server med sjokoladesaus og vaniljeis.

Sjokoladekake med marengslokk

Kommentarer

  • Reply Ajla Nives Turkovic-Pandzic 3. juli 2016

    Hei. Nå har jeg bakt sjokoladekaken din og den ser veldig fin ut. Den skal ikke serveres før i morgen, så jeg lurer på om jeg bør oppbevare den i kjøleskap eller romtemperatur? Tusen takk for mange nydelige oppskrifter, forresten. Hilsen Ajla

    • Reply Mat På Bordet 3. juli 2016

      Hei Ajla – jeg hadde oppbevart kaken i romtemperatur, men tildekket. Håper kaken smaker!

  • Reply May Elin Tørresdal 27. april 2016

    kan man lage den dagen i forveien? såg herlig ut forresten

    • Reply Mat På Bordet 27. april 2016

      Det kan du May Elin!

  • Reply Heidi 12. februar 2016

    Den så veldig god ut! Når du skriver at kaken skal være nesten ferdigstekt, skal det være klissete, tykk røre eller mer fuktige smuler på pinnen når kaken testes før marengslokket legges på?

    • Reply Mat På Bordet 13. februar 2016

      Hei Heidi

      Jeg mener at fuktige smuler skal henge igjen på pinnen 🙂

  • Reply Wence S 17. februar 2015

    Denne må jeg prøve, men kunne tenke meg en større kake 28 cm som passer til mange gjester. Blir det for mye øke røren med 50% tror du? Evt. tips til steketid?

    • Reply Ina Johnsen 18. februar 2015

      Hei Wenche
      Mmm, ja, det tror jeg kan funke. Gi den kanske 10 minutter lengre steketid og sjekk med kakepinne til den er ferdig.
      Et lite tips – jeg har gjennomstekt marengsen på toppen, men det er ikke så farlig om du ikke gjør det. Du får da heller en myk marengs på toppen som også er godt – litt mer marshmallow aktig om du skjønner hva jeg mener.
      Lykke til!!

  • Reply Terri Mayhew 12. november 2014

    post in english PLEASE :))

  • Reply Maria 9. november 2014

    Når du skriver yougurt, hvilken type bruker du da? Og hvilken type sjokolade bruker du i kaken og marengsen? 🙂

    • Reply Ina Johnsen 10. november 2014

      hei Maria
      Jeg bruker yoghurt naturell og så brukte jeg kokesjokolade for kaken og marengsen, men det er en smakssak…. 🙂

  • Reply Maria Mathisen 2. november 2014

    Kaka ble saftig og god, men marengslokket ble veldig sprøtt, det sprakk opp og nærmest falt av i små og store biter..da kan jeg kanskje med fordel steike litt kortere neste gang..?

    • Reply Ina Johnsen 5. november 2014

      Hei Maria
      Ja, steketiden kan du regulere for å få marengsen som du liker den. Mindre steketid vil gi deg en mykere innside. Prøv med 10 minutter for eksempel.

  • Reply Trine - Klisjéhjemmet 11. oktober 2014

    Takk for veldig fint tips! Dette skal prøves 🙂

    Masse lykke til på søndag! Kanskje jeg tar turen innom 🙂

    Ønsker deg ellers en fin helg!
    Trine – Klisjéhjemmet
    @tmidtun

  • Reply Mari 3. oktober 2014

    Åhhhhh……………
    Hadde planlagt eplekake, men det blir visst sjokoladedessert i helga 🙂

    • Reply Ina Johnsen 6. oktober 2014

      Sånn kan det gå Mari 🙂

  • Reply Ann C. 3. oktober 2014

    Wow, denne kaken ser ekstremt god ut! Og bildene er som vanlig fantastiske 🙂

    Jeg har bare et spørsmål: Du skriver at man skal steke kakebunnen ferdig og så steke den videre i 20 minutter etter at man har hatt på marengsen. Blir ikke kakebunnen overstekt da?

    • Reply Ina Johnsen 6. oktober 2014

      Hei Ann C.
      Nei, marengslokket ‘insulerer’ kaken under på en måte, så den ikke overstekt.
      Du kan også kutte ned på tiden på stekingen av marengslokket – da får du bare en mykere marengs.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »