Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Eplepannekake

eplepannekake

Eplepannekake eller ‘Apple Dutch baby’ som den også er kjent som, er en enkel og lekker frokost eller dessert. Epler stekes i litt smør og honning, en tynn pannekakerøre helles over og det hele stekes i ovnen. Server pannekaken med sitron og/eller appelsinbåter og dryss bittelitt melis og en liten hådnfull skivede mandler over før servering. Smaker så godt og er så enkelt å lage!

Pass på at du bruker en stekepanne med høy kant som du også kan sette i ovnen etterpå. Du kunne saktens bruke en ildfastform men den varme stekepannen gir pannekaken ett ekstra løft.

for 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 2 epler, skrelt og kjernet, i ca. 1/2 cm skiver
  • 1 god spiseskje smør
  • 1ss honning
  • 120g siktet speltmel
  • 1ss sukker
  • 1/2ts kanel
  • 5 egg
  • 250ml lettmelk
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
Ekstra
  • serveres med applesin og/eller sitronbåter
  • pyntes med litt melisdryss og skivede mandler
fremgangsmåte

Ovn temp 200C

Smelt smør og honning i en stekepanne. Legg epleskivene opp i og stek ett par minutter til de er litt gyldne, 3-4 minutter.

Sikt speltmel, sukker og kanel sammen. Pisk egg, lettmelk og vaniljeekstrakt godt sammen. Ha melblandingen opp i eggblandingne og pisk raskt og lett sammen. Hell pannekakerøren over eplene i den varme stekepannen.

Sett stekepannen i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter til pannekaken er luftig og gjennomstekt. Strø lett med melis og skivede mandler. Server med appelsin og/eller sitronbåter.

eplepannekake

Kommentarer

  • Reply Anna Emilie 1. januar 2016

    Jeg har desværre samme problem…

    • Reply Mat På Bordet 3. januar 2016

      Hei Anna Emilie

      Les kommentaren min under – vanskelig å hjelpe når jeg ikke står ved siden av deg 🙂
      Kan bare anbefale at du prøver igjen…. lykke til!

  • Reply Suzanne 23. oktober 2015

    Denne smakte så utrolig godt! 😀
    Men min ble ikke noe luftig, tips til hva jeg gjorde feil eller hva jeg kan gjøre annerledes? Fulgte fremgangsmåten din…

    • Reply Mat På Bordet 25. oktober 2015

      Vanskelig å si Suzanne.
      Pass på at du har pisket pannekakerøren godt nok, pass på at stekepannen er varm når du heller i røren og pass på at ovnen er kommet til riktig temperatur.
      Men alt det har du kanskje allerede gjort…
      Så jeg foreslår at du bare prøver en gang til – det er ingen fiksfakserier ved denne oppskriften, så kanskje var det bare en dårlig dag for luftige pannekaker 🙂
      Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »