ANNONSE

Lettvint salsa

lettvint salsa

Og med lettvint salsa mener jeg skikkelig lettvint salsa for alle ingredienser legges opp i ett  beger og blandes på en, to, tre med en stavmikser! Ingen fiks fakserier her og ingen unnskyldning mer for å kjøpe ‘ferdig salsa’ på glass!

Som dere kanskje har fått med dere er jeg matinspirator for Philips sin Restaurant Hjemme kampanje. Der lanseres det tre produkter som skal hjelpe oss hjemmekokker å forenkle matlagingen hjemme. Jeg har tidligere skrevet om Soupmaker (som jeg i grunnen blir mer og mer glad i jo mer jeg bruker den) og nå er det på tide å introdusere den nye speed touch stavmikseren. Stavmikserne er kraftig og stødig, ligger godt i hånden og er superenkel å håndtere med den nye speed touchen. Speed touchen gjør nemlig at du kan regulere hastigheten ved å trykke ned hastighetens-knappen – jo mer du trykker jo mer kraft får du. En ordentlig en hånds stavmikser med andre ord.

Salsaen lagde jeg i det store begeret med ekstra stor hakker som følger med stavmikseren, men du kan også bare ha ingrediensene i ett vanlig beger og bruke stavmikseren.

for litt over en halv liter salsa trenger du

 • en boks tomater eller 4-5 modne tomater
 • en gul løk, skrellt og grovhakket
 • 2 fedd hvitløk
 • en grønn chilli, frø fjernet
 • en god håndfull frisk koriander
 • 1/2 ts spisskumin
 • salt og pepper etter smak

 

Ha alt i en ett beger og kjør glatt med stavmikseren. Smak til med salt og pepper. Ønsker du mer futt kan du tilsette litt chilisaus eller cayennepepper. Hell over på glass og oppbevar i kjøleskapet der den vil holde seg godt  iallefall en ukes tid.

Ønsker du en noe grovere (og rødere) salsa kan du kjøre alle ingredienser glatt med unntak av tomatene først. Tilsett tomater og kjør til du har ønsket konsistens/farge.

Salsa er selvsagt tilbehør til nacho chips men den kan også brukes til mye annet som for eksempel

 • tilbehør til svart bønnesuppe – se her for oppskriften
 • sammen med quesadillas
 • eller hva med å røre den inn i en helt vanlig tomatsuppe for å få en litt annen vri?
 • som salatdressing på en tex-max salat

 

Du finner nok mange muligheter for å bruke salsaen tenker jeg!

Helt til slutt – husk at Philips kjører nå en oppskrifts-konkurranse der du kan vinne produkter til en verdi av kr. 3’800 samt få oppskrfiten din publisert i Kamille. Last opp oppskrift og bilde på konkurransesiden her og du er med – så enkelt er det! Jeg er med i juryen og jeg gleder meg til mange gode oppskrifter!!

 

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Philips, Restaurant Hjemmet

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »