Juice it baby!

lag din egen jus

Jeg hadde en gang en juicer. Dvs jeg har den fortsatt, men den står bakerst i skapet på boden og der har den stått en stund. Nå skal det sies at den juiceren er ca. 15 år gammel  og jeg brukte mye tid den gang for å finne en som var kraftig nok og som var enkel å holde ren. Jeg kjenner meg selv skjønner du. Det ble en del juicing, men til slutt ble jeg litt lei. Den var litt tråkig å holde ren, tok mye plass på kjøkkenet og det var laber interesse for juice fra resten av familien.

Som du sikkert har fått med deg er jeg utnevnt mat inspirator for Philips sin kampanje Restaurant hjemmet og i den forbindelse skal jeg teste og bruke 3 nye produkter som de lanserer på de skandinaviske markedene – en Soup Maker, en stavmikser og en juicer (og har du lyst å vinne alle 3 produktene, husk å være med i konkurransen som du finner ved å følge denne lenken). Jeg må innrømme at jeg var svært så spent på juiceren, nettopp fordi min egen gamle sto fortsatt bakerst i skapet.  Men, dæven døtte dette er  litt av en maskin. Jeg slipper hele epler gjennom foringstuben og maskinen presser juicen ut som om det skulle være en drue. Gulrøtter, spinatblader, ingefær, appelsiner….denne maskinen sluker alt og er skremmende effektiv. Den bråker noe, men du som den jobber. Er det ikke alle som ønsker samme juice, ja da heller du litt vann i foringstuben, maskinen skyller seg selv og du er klar til å lage en ny juskombinasjon. Herlig!

Så da er vi i gang her hjemme og juicer akkurat det vi har lyst på. Vi starter enkelt og her følger med to oppskrifter på juice med 3 ingredienser hver. Det er fritt frem for å finpusse på de – ha litt mer av noe, noe mindre av noe annet eller legge til enda mer ingredienser. Oppskriften lager et glass jus.

Spinat-, eple-  og agurk juice

 • en god håndfull spinat
 • 1 helt eple
 • 1/2 agurk

 

Ha alt i juiceren og press. Vil du ha litt mer smak kan du ha opp i litt limesaft for eksempel.

Appelsin-, gulrot- og ingefærjuice

 • 1 appelsin, skrellt
 • 2 gulrøtter (uskrellt)
 • 1cm frisk ingefær (uskrelt)

 

ha alt i juiceren og press. Liker du litt mer futt er det bare å kjøre på med mer ingefær.

Har du lyst å se juiceren ‘in action’ kan du ta en titt på Karin’s fine demo video som du finner på hennes blogg Modern Wifestyle her. Karin er min kollega i dette Philips prosjektet og er matinspirator i Danmark.

Klarer du ikke å vente på at jeg legger ut flere juice kombinasjoner kan du ta en titt her på ICA sin side som har en juicekampanje gående akkurat nå!

Og har du lyst å se meg demonstrere juiceren finner du meg  på Smak for Alle festivalen fredag og lørdag  – her er programmet mitt på fredag

 • demo for journalister/bloggere kl. 14:30 på Philips standen
 • demo på lillescenen kl.16:00 – åpen for alle
 • kokeboksignering i bokteltet kl. 17:30 -18:30
 • blogger mystery box challenge kl. 19:30

 

og på lørdag

 • demo for journalister/bloggere kl. 12:00
 • demo på lillescenen kl. 13:40 – åpen for alle
 • kokeboksignering i bokteltet kl. 15:30 – 16:00

 

Kom og hils på meg – slå av en prat, kjøp kokebøkene mine og kom for å heie på meg på mystery box challenge – jeg gruer meg litt skjønner du…

lag din egen jus

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Philips og ICA.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »