Gresskarkake

Gresskarkake

I forbindelse med Halloween er gresskar å se overalt. Men gresskar egner seg mer enn til bare pynt, det fantastiske kjøttet kan brukes til mangt. Gresskarchutney er jo godt og gresskarsuppe (du finner to oppskrifter på bloggen her og her) , om krydret riktig er langt fra kjedelig.

Men her skal vi snakke om gresskarkake, for det går nemlig også an. Du lager kanskje gulrotkake allerede, og banankake også kanskje. Vel, dette blir noe lignende. En utrolig saftig kake, som holder seg godt i dager som du kan gjøre fancy (altså bake i to ringform, stable opp på hverandre med litt glasur i mellom og på toppen) eller bake som her i en stor brødform (har du ikke en stor så stek den i to mindre brødformer)  uten glasur – ganske enkelt altså.
Jeg har sjokoladebiter opp i kaken, bare for å gjøre den ekstra god. Det kan selvsagt sløyfes om du vil. Du kunne også tilsette nøtter i tillegg eller i stedenfor sjokoladebiter. Om du skal ha glasur vil jeg anbefale en kremost variant, prov denne glasuren som jeg bruker for rød fløyelskake for eksempel.

ingredienser
Til kaken
 • 400g hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 1 ts malt kanel
 • 1/2 ts malt ingefær
 • 1/2 ts malt nellik
 • 1/2 ts reven muskattnøtt
 • 300 g sukker
 • 3 egg
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 400 g gresskarpuree*
 • 150 ml rapsolje
 • 150 ml lettmelk
 • 100 g grovhakket mørk sjokolade
fremgangsmåte

*for å lage gresskarpuree gjør du følgende

Del en gresskar i to og skrap ut frø og tråder. Skjær gresskaren i båter, skjær av skallet og skjær gressskarkjøttet i jevnstorebiter, gjerne litt store. Damp gresskarbitene til møre, ca. 30 minutter og kjør de glatt med en stavmikser. Ha pureen over i en finmasket sil og al det overflødige vannet sile av. Alternativt kan du ha det over i et rent kjøkkenhåndkle, tvinne det sammen og presse ut overflødig vann på den måten. En mellomstor gresskar gir ca. 700g ferdig gresskarpuree.

Forrvarm ovn til 180C. Kle et stort brødform, alternativt 2 mindre brødformer med bakepapir.

Bland mel, bakepulver, natron og krydder sammen i en bolle. Rør sukker, egg, vaniljeekstrakt og gresskarpuree glatt. Bland melk og rapsolje. Rør melblandingen og melkblandingen vekselvis inn i eggblandingen. Begynn og avslutt med melblandingen. Rør inn sjokoladebitene.

Hell kakerøren i brødformen/e og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 60 minutter for en stor brødform, 30-40 minutter for to mindre. Test med kakepinne før du tar kaken ut av ovnen. La kaken avkjøle i formen .Server.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »