Sjokoladekjeks med sjokoladefyll

Sjokoladekjeks med sjokoladefyll

Ella er i gang igjen og i dag er det små sjokoladekjeks med sjokoladefyll som står for tur. Har jeg nevnt at Ella har en svakhet for sjokolade??? Ella har tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Martha Stewart, men som alltid når vi forsøker oss på amerikanske oppskrifter har vi også redusert sukkermengden ( i dette tilfellet med nesten en tredjedel..) og rundet litt opp og ned på andre ingredienser.

Fyllet er enkel å lage – det er i prinsipp en ganache, og skulle du være så ‘uheldig’ å ha noe til overs etter å ha fylt kjeksene kan du oppbevare det i kjøleskapet. Sjokoladeganachen kan lett varmes opp igjen og serveres med vaniljeis for eksempel.

for 30-40 sjokoladekjeks trenger du

 • 200g smør
 • 200g sukker + litt ekstra for å rulle kjeksene i
 • 2 eggeplommer
 • 4 ss melk
 • 2 ts vaniljesukker
 • 300g hvetemel
 • 100g kakao
 • 1 ts bakepulver

 

til sjokoladeganachen trenger du

 • 80ml kremfløte
 • 80ml honning
 • 100g mørk sjokolade, grovhakket

 

Ovn temp 180C

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommer og melk.

Bland vaniljesukker, hvetemel, kakao og bakepulver sammen og rør inn i deigen.

Sjokoladekjeks med sjokoladefyll

Rull deigen ut til små baller og rull de lett i sukker før du plasserer de på et bakebrett dekket med bakepapir. Bruk tommelen til å lage en liten fordypning i kjeksene som du skal fylle med sjokolade når de er ferdigstekt.

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 10 minutter. Hvis fordypningen har bakt litt igjen kan du bruke en teskje til å rette litt opp på de. La de avkjøle på rist.

Lag ganachen. Ha fløte og honning og varm det opp til like under kokepunktet. Honningen skal ha smeltet. Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå noen minutter til sjokoladen har smeltet. Rør sammen til en blank ganache. La det avkjøle slik det tykner noe og fordel ganachen i kjeksene. NB! kjeksene skal være avkjølt før du har i fyllet.

La kjeksene stå til sjokoladefyllet har stivnet. Kjeksene kan oppbevares i kakeboks – legg de lagvis med matpapir i mellom lagene. Enjoy!

Sjokoladekjeks med sjokoladefyll

Kommentarer

 • Reply hanne 10. november 2014

  ooohh! men kan man bruke noe annet enn honning, tror du?
  (og vet du om det er slik at hvis man reduserer sukkermengden også MÅ kutte på andre ingredienser? har nemlig også noen amerikanske kjeks jeg elsker, men som er så sabla mye sukker i – men som jeg ikke tørr kutte mengden i fordi jeg er redd alle andre mål går til dundas da..)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »