I dag finner du en film av meg på Ica.no der jeg snakker litt om juicing. Alt kom selvfølgelig ikke med på filmen, så her er litt flere juicing tips fra meg.
- Du kan selvsagt følge en oppskrift når du juicer med det er ikke nødvendig. Som med supper kan du ta en titt i kjøleskapet ditt, se hva du har av frukt og grønt og juice det.
- Når du skal juice uten oppskrift, så tenk på om ting passer sammen i smak og at fargene blir fine sammen. Det er selvsagt ingenting i veien med en litt mindre appetitelig farge på juicen din, men det blir mer fristende med fine klare farger.
- Skal jeg bruke grønnsaker i juicen liker jeg å kompensere med søte frukter – druer og ananas for eksempel er ypperlig til å blande med grønnkål, rødbeter, spinat, osv.
- Bruk urter til å sette smak på juicene. Mynte for eksempel er kjempegodt i juicer!
- Bruk opp restene! Juicing er en ypperlig måte å bruke rester av frukt og grønt på!!!
- Jeg liker å drikke juicene kalde og heller gjerne juicen over noen isbiter.
- Det blir mye pulp av juicing, er du flink kan du bruke dette til å bake muffins eller brød med. Her kan du finne enda flere tips på hva du kan gjøre med pulpen.
- Juice er ikke bare til frokost – drikk det som et mellommåltid. Bland det med farris og server til middag. Lag epelgløgg med nypresset eplejuice. Lag gelé. Lag ispinner eller sorbet. Her er det mye man kan finne på altså!!
Nok snakk, her skal du få ett par juice sammensetninger til som jeg synes funket veldig bra. Oppskriftene gir 4-6 glass juice. Juicen oppbevarer jeg i kjøleskapet i en flaske med lokk om vi ikke får drukket opp alt med det samme.
Rødbetejuice med ananas og pære
Denne juicen er fantastisk god og jeg bare elsker fargen! Du får undertoner av rødbete, men dette er en i det store og det hele en ganske søt juice. Vedder på at de fleste vil like denne!!
- 1 stor rødbete eller 2 mindre
- 1/2 ananas
- 2 pærer
Rødbete og pære vaskes og skjæres i mindre biter om ikke juicemaskinen din kan ta hele frukten/grønnsaken. Skjær bort ananas skallet. Kjør alt gjennom juiceren. Server.
Grønnkåljuice med agurk, druer og eple
Her holder vi oss til grønne frukter og grønnsaker. Grønnkålen smakes ikke, egentlig så er det litt vanskelig å definere hvilke smaker som kommer frem. Juicen er litt søtt, frisk og er også en av mine favoritter. Overraskende god.
- 15og grønnkål
- 1 agurk
- 300g grønne druer
- 2 grønne epler
Skyll frukten og grønnsakene. Kutt de opp i mindre biter om ikke maskine kan ta de hele. Kjør gjennom maskinen. Hell over i glass (gjerne med isbiter) og server. Denne juicen skiller seg raskt, server derfor med en rørepinne eller sugerør slik at den raskt kan røres sammen igjen.
Spørs om ikke disse to juicene skal serveres en del til julefrokoster fremover – fargemessig passer de iallfall!
Hei! Disse juicene ser veldig gode ut, de skal garantert prøves 🙂 Takk for inspirasjon!
Så hyggelig da Edith!
Happy juicing 🙂
Hehe, jeg er jo helt sykt i julemodus for tiden, så det var det jeg så når jeg så glassene. Veldig lekkert er det iallefall, og sikkert godt 🙂
Hei Anne!
Ja, så på alle de fine juledekorasjoner du hadde lagt ut på bloggen din og kom i rene julestemningen!! Skjønner at du er i julemodus 🙂
Så fint med juiceoppskrifter! Takk for inspirasjon!
Bare hyggelig Marie – håper å kunne komme med flere etterhvert 🙂