Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Kjøttgryte med nudler

Kjøttgryte med nudler

Jeg elsker gryteretter – det er så enkelt å lage. Litt forberedelse må til, men så kan det stå der og putre i vei, fylle huset med god lukt og serveres når kjøttet er mørt og du er klar til å servere. Som oftest slenger jeg noen poteter med i kjøttgryta men denne gangen fikk jeg lyst å servere den med nudler, må være det tyske i meg.

Du trenger:

ingredienser
  • 150g bacon i terninger
  • olivenolje
  • 1 løk, grovhakket
  • 3 hvitløksfedd, grovhakket
  • 3 selleristenger, finhakket
  • 1.5 kg oksebog, skjært i store terninger
  • 100g hvetemel
  • 1 ts tørket oregano, rosmarin, og timian
  • 4 gulrøtter, skrellt og skjært i biter av ca. 2cm
  • 1 ss rødvinseddik
  • 2 bokser a 400g hakkede eller hele tomater
  • 1 liter kjøtt- eller grønnsaksbuljong
  • 2 laurbærblad
  • salt, pepper
  • 200g frosne erter
  • 200g frisk spinat
fremgangsmåte

Hent frem er stor gryte og stek bacon i litt olivenolje til den er litt sprø. Tilsett løk, hvitløk og selleri og stek til mykt. Ta alt ut av gryten og sett på en tallerken eller i en skål.

Bland hvetemel og tørkede urter sammen i en stor pose, kvern inn godt med salt og pepper. Ha kjøttet opp i posen og rist godt slik at terningene er jevnt dekket med mel/urteblandingen. Ha litt mer olivenolje i gryta og stek kjøttet i omganger på høy varme. Målet er å få en god skorpe på kjøttet. Ta ut kjøttet når den har fått god farge. Fortsett til alt kjøttet er stekt.

Hell tomater, buljong og eddik i gryta og rør godt sammen. Ha opp i kjøttet , stekte grønnsaker,bacon, gulrøtter og laurbærblad. La det småkoke 1- 2 timer under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper. Fisk ut laurbærbladene.

Ha frosne erter og spinat i kjøttgryta 5 minutter før servering. Rør de inn og la det småkoke videre.

Pynt med litt grovhakket persille og server med nudler. Bon appetit!

Kjøttgryte med nudler

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »