ANNONSE

Fisketacos

Fisketacos

I morgen møtes norske og britiske kokker i Ålesund for å lære om sjøfryst torsk (torsk som blir sløyet, filetert og fryst ombord fiskebåten innen 2-6 timer av fangst) og utveksle oppskrifter og erfaringer med torsk. Målet er å få mer torsk på menyen der det serveres rask mat (tenk fish & chips) men også i hjemmene. Og der kommer jeg blant inn i bildet.  For Godfisk er også interessert i å vise hvordan man raskt og enkelt kan sette torsk på middagsbordet. Følger du med i sosiale medier vil du kunne finne inspirasjon ved å søke #codshare (her på Twitter og her på Instagram).

Jeg har vurdert flere oppskrifter, men når det kommer til stykket så er det fisketacos som er enklest og raskest å lage. Tilbehøret kan lages på forhånd, og det anbfefaler jeg så absolut at du gjør, ikke bare for å spare tid i hverdagen men også for at smaken skal få utvikle seg. Så er det bare å steke litt fisk mens du varmer tortillas. Middag har du altså klart på under 15 minutter.

Lages på forhånd

Blendersalsa – oppskrift finner du her

Meksikansk kålsalat (curtido)

 • 1/2 rødkål skjært i tynne skiver
 • 1 gul løk skjært i tynne skiver
 • 4-5 gulrøtter, revet
 • 6 ss eplesider eddik
 • 2 ts sukker
 • 1 ts salt

Bland rødkål, løk og gulrøtter sammen i en skål. Ha eddik, sukker og salt i en gryte og sett over middelsvarme. Rør til sukkeret er oppløst. Hel den varmer dressingen over salaten og bland godt. Salaten kan gjerne oppbevares i kjøleskapet noen dager, den blir bare bedre med tiden, men kan også serveres etter en times tid.

Fisketacos

 • 400-500g renskåret, sjøfryst torsk uten ben og skinn, tint*
 • salt, pepper, chillipulver
 • tortilla lefser
 • avokado i skiver
 • frisk koriander
 • finskivet chilli
 • hot chilisaus
 • meksikansk kålsalat (curtido)
 • hjemmelaget salsa

*legg den frosne fisken i kjøleskapet kvelden før, så er den tint til middagstider dagen etter

Krydre fisken lett med litt salt, pepper og chilipulver. Stek i litt smeltet smør eller olivenolje, 2-3 minutter på den ene siden og opp til 5 minutter på den andre avhengig av størrelsen av fisken. Mens fisken steker kan du varme tortillas i en stekepanne og sette frem tilbehøret.

Lag fisketacos ved å ha noen spiseskjeer kålsalat, noen avokado skiver og litt salsa på tortillaen. Fordel fisk på toppen, strø med finskivet chilli og frisk koriander og press litt limesaft over det hele. Server. Spis gjerne med hendene (pass på å ha en serviett i nærheten).

Mer om sjøfryst torsk kan du lese om her. Foreløpig er det kun Rema 1000 butikkene som har tatt inn sjøfryst torsk, ønsker du å kunne kjøpe det i din butikk kan du spørre pent om de kan ta det inn.

Del tips, triks og oppskrifter ved å tagge de med #codshare du også!

 

Innlegget er skrevet som ledd i ett samarbeid med Godfisk. 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »