Fisketacos er ypperlig middag på en hektisk hverdag. Tilbehøret kan gjerne lages i forkant. Da gjenstår det bare å steke (eller grille) fisken og varme tortillas.
400-500g renskåret, sjøfryst torsk uten ben og skinn, tint*
salt, pepper, chillipulver
tortilla lefser
avokado i skiver
frisk koriander
finskivet chilli
hot chilisaus
meksikansk kålsalat (curtido)
hjemmelaget salsa
fremgangsmåte
Meksikansk kålsalat (curtido)
Bland rødkål, løk og gulrøtter sammen i en skål. Ha eddik, sukker og salt i en gryte og sett over middelsvarme. Rør til sukkeret er oppløst. Hel den varmer dressingen over salaten og bland godt. Salaten kan gjerne oppbevares i kjøleskapet noen dager, den blir bare bedre med tiden, men kan også serveres etter en times tid.
Fisketacos
*legg den frosne fisken i kjøleskapet kvelden før, så er den tint til middagstider dagen etter
Krydre fisken lett med litt salt, pepper og chilipulver. Stek i litt smeltet smør eller olivenolje, 2-3 minutter på den ene siden og opp til 5 minutter på den andre avhengig av størrelsen av fisken. Mens fisken steker kan du varme tortillas i en stekepanne og sette frem tilbehøret.
Lag fisketacos ved å ha noen spiseskjeer kålsalat, noen avokado skiver og litt salsa på tortillaen. Fordel fisk på toppen, strø med finskivet chilli og frisk koriander og press litt limesaft over det hele. Server. Spis gjerne med hendene (pass på å ha en serviett i nærheten).