Fisketacos

Fisketacos

Fisketacos er ypperlig middag på en hektisk hverdag. Tilbehøret kan gjerne lages i forkant. Da gjenstår det bare å steke (eller grille) fisken og varme tortillas.

Super fiskemiddag for hele familien!

Lages på forhånd

Blendersalsa – oppskrift finner du her

ingredienser
Meksikansk kålsalat (curtido)
  • 1/2 rødkål skjært i tynne skiver
  • 1 gul løk skjært i tynne skiver
  • 4-5 gulrøtter, revet
  • 6 ss eplesider eddik
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
Fisketacos
  • 400-500g renskåret, sjøfryst torsk uten ben og skinn, tint*
  • salt, pepper, chillipulver
  • tortilla lefser
  • avokado i skiver
  • frisk koriander
  • finskivet chilli
  • hot chilisaus
  • meksikansk kålsalat (curtido)
  • hjemmelaget salsa
fremgangsmåte

Meksikansk kålsalat (curtido)

Bland rødkål, løk og gulrøtter sammen i en skål. Ha eddik, sukker og salt i en gryte og sett over middelsvarme. Rør til sukkeret er oppløst. Hel den varmer dressingen over salaten og bland godt. Salaten kan gjerne oppbevares i kjøleskapet noen dager, den blir bare bedre med tiden, men kan også serveres etter en times tid.

Fisketacos

*legg den frosne fisken i kjøleskapet kvelden før, så er den tint til middagstider dagen etter

Krydre fisken lett med litt salt, pepper og chilipulver. Stek i litt smeltet smør eller olivenolje, 2-3 minutter på den ene siden og opp til 5 minutter på den andre avhengig av størrelsen av fisken. Mens fisken steker kan du varme tortillas i en stekepanne og sette frem tilbehøret.

Lag fisketacos ved å ha noen spiseskjeer kålsalat, noen avokado skiver og litt salsa på tortillaen. Fordel fisk på toppen, strø med finskivet chilli og frisk koriander og press litt limesaft over det hele. Server. Spis gjerne med hendene (pass på å ha en serviett i nærheten).

 

 

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »