Ovnsbakt kylling og grønnsaker

Ovnsbakt kylling og grønnsaker

Tro det eller ei, så er dette en utrolig enkel middag som gjerne kan serveres på en travel hverdag. Mye kan forberedes på forhånd og  det er også en fin måte å bruke opp grønnsaksrester. Men ikke bare det, denne retten får i tillegg flere pluss poeng da alt lages i en form (lite oppvask), steker seg selv (sett den i ovnen, sett på timeren og gjør noe annet i mellomtiden) og gir attpåtil deilige rester. Får du kylling til overs er den god som den er dagen etter om du ønsker å spise den kald fra kjøleskapet eller oppvarmet, som fingermat eller som oppskjært kyllingkjøtt på en sandwich eller i en salat. Får du grønnssaker til overs kan disse raskt varmes opp i en stekepanne. Tilsetter du godt med egg kan du lage en deilig tortilla for eksempel.

Vær raus med krydder og urter og lek gjerne litt med kombinasjoner. Jeg har valgt paprika (får du tak i røkt er det ekstra godt) men kjør gjerne en litt tex mex variant med spisskumin og chillipulver eller en indisk variant med karripulver. Her er det plass til lek!

Du trenger:

ingredienser
 • en hel kylling ca. 2 kilo delt i 10 jevnstore biter
 • 4-5 gulrøtter, skrellt
 • 2 røde eller gule løk, skrellt
 • 6 - 8 fedd hvitløk
 • 6-8 mellomstore poteter
 • 1-2 søtpoteter, skrellt
 • ca. 200 g rosenkål, renset
 • olivenolje
 • røkt paprika
 • tørket oregano
 • tørket timian
 • salt og pepper
fremgangsmåte

ovn temp 180 C

Ovnsbakt kylling og grønnsaker

Del grønnsakene i like store biter – hvitløksfedd beholder du hele. (grønnsaker kan gjerne forberedes på forhånd og oppbevares kjølig til du er klar for de neste stegene). Ha alle grønnsakene i en stor ovnsfastform, de skal ligge i ett lag. Hell over et par spiseskjeer olivenolje, strø over ca. 1/2 ss tørket timian og 1/2 ss tørket oregano og kvern godt med salt og pepper over det hele. Bland godt.

Ovnsbakt kylling og grønnsaker

Masser litt olivenolje i kyllingstykkene og strø med ca. 1 ss røkt paprika og litt salt og pepper. Legg kyllingen på grønnsakene. Sett det hele i oppvarmet ovn og stek i 40-60 minutter til kyllingen er gjennonstekt. Tiden vil variere i forhold til størrelsen på kyllingstykkene.

Ovnsbakt kylling og grønnsaker

Server direkte fra formen eller legg alt pent på et fat. Server.

Ønsker du å vite mer om kyllingen du spiser er dette ett godt sted å begynne. 

Kommentarer

 • Reply Hilde 26. august 2015

  Hva med kyllingfilleet?? Kan jeg legge det rått på grønnsakene?? E

  • Reply Mat På Bordet 27. august 2015

   hei Hilde

   Ja det kan du. Kyllingfilet vil steke fortere enn lår så jeg anbefaler at du forsteker grønnsakene (20 minutter for eksempel) før du legger kyllingfiletene opp på.

 • Reply Laila 8. august 2015

  Denne retten er veldig god

  • Reply Mat På Bordet 9. august 2015

   Yepp, det er den Laila 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »