Linzer snitter

Linzer snitter

I oppløpet mot jul er det valgets kvaler på hvilke kjeks og kaker som skal bakes. Noen er selvskrevne og forlanges bakt for ellers blir det ikke ‘ordentlig jul’. Jeg er helt enig i det. Men, jeg liker også å prøve meg på nye ting, eller variasjoner av kjente ting (og det er  fordi jeg har den trangen, at jeg endte opp med å skrive blogg….) . Det er er heller ingen som klager her hjemme at jeg kaster meg ut i litt ny julebakst…

Linzer Kekse eller Spitzbuben som de også kalles hører til en typisk tysk jul og adventstid. Dette er en forenkling av den klassiske kjeksen der vi sparer tid ved å bake kjeksen som en’ hel ‘og skjærer den opp i snitter etterpå.

Vær obs på at deigen skal hvile etter at den er laget og etter at den er rullet ut, så planlegg bakingen. Deigen er også ganske ‘tørr’ men i og med at snittene pudres med melis etter bakst er det mulighet for å dekke til små skavanker.

du trenger

 • 350 g hvetemel
 • 200 g malte hasselnøtter
 • 120 g sukker
 • 1 stort egg
 • 250 g myk smør
 • syltetøy til fyll og melis

 

Ovn temp 180 C

Ha alle ingredienser opp i kjøkkenmaskinens bolle. Sett maskinen i gang og stopp når du ser at deigen begynner å komme litt sammen. Hell deigen over på en benkeplate og arbeide deigen sammen med hendene. Del deigen i to, form den til 2 like store rektangulærer, pakk godt i plast og sett kjølig en times tid.

Linzer snitter

Rull deigene ut til store firkanter til tykkelsen på et kronestykke circa. Målet er å få to like store firkanter som også vil passe på din bakeplate. Finn en mal som du kan bruke for å skjære de til slik at de er like store. Jeg brukte en rist (avbildet). Sett begge firkantene kjølig.

Linzer snitter

Smør den ene firkanten godt med syltetøy. Stikk ut småstjerner (eller hvilken som helst annen form, gjerne litt julete) av den andre forkirkanten. Legg den usmurte firkanten over på den andre.

Linzer snitter

Plasser de utstikkede stjerner på toppen av deigen. Press de lett ned. Sett deigen i forvarmet ovn og stek ca. 20 minutter til det begynner å få litt farge. La kaken avkjøles helt på rist før du strør den med melig og skjærer den i snitter.

Linzer snitter

 

 

 

Kommentarer

 • Reply Angelica 10. desember 2015

  Kan den fryses? Evt hvor lenge er de holdbare?

  • Reply Mat På Bordet 14. desember 2015

   Hei Angelika
   Nei, disse kan ikke fryses. Holdbarhet ca. 1 uke i kakeboks.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »