Kryddersnitter med mandler

Kryddersnitter med mandler

Her har du en lur oppskrift! Deigen kan lages opptil en måned i forveien og oppbevares i frysen. Om du skulle ønske litt godlukt i huset og litt påfyll i kakeboksene er det bare å ta frem deigen, skjære av noen skiver og sette de i ovnen så har du nybakte kryddersnitter på en, to tre!

Kryddersnitter med mandler – 60 kryddersnitter

  • 200g hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 td malt muskattnøtt
  • 1/4 ts nellik
  • 100g smør
  • 150g brun farin
  • 1 egg
  • mandelskiver til pynt

ovn temp 180C

Bland hvetemel, natron, kanel, ingefær, muskattnøtt og nellik i en bolle.

Rør smør og sukker luftig. Tilsett egg og rør noen minutter til. Tilsett melblandingen i tre omganger. Hell deigen på kjøkkenbenken og samle den sammen med hendene. Dekk en mini brødform (ca. 18x7cm) med plastfolie og press deigen godt ned i formen. Dekk mer plastfolie og legg deigen i frysen. Har du ikke form kan du rulle deigen ut til en pølse med en diameter på ca. 5 cm, pakke den godt inn i plastfolie og legge den i frysen. Deigen avvkjøles i frysen min. 2 timer (maks en måned).

Når du er klar til å bake henter du deigen ut fra frysen og lar den tine noen minutter. Skjær tynne skiver av deigen med en skarp kniv. Lekk skiven på et bakebrett dekket med bakepapir. Trykk noen mandelskiver lett ned i skivene.

Sett bakebrettet i frysen til skivene er frosne, ca. 10 minutter. Sett bakebrettet direkte i forvarmet ovn og stek i ca. 7 minutter til begynner å bli litt brune. La de avkjøle noe på bakebrettet før du flytte de over på rist.

Oppbevares i kakeboks.

Oppskriften ble først publisert på Mat på Bordet Desember 2013

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »