Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Julepizza med svinestek og rosenkål

Julepizza

Vi er tidlige ute med julemiddager i år og har derfor allerede beveget oss over på rester. Og hva kan være bedre enn en pizza laget av julens rester?

Her hjemme er det svinestek som ruler, men bruk rester av pinnekjøtt eller kalkun hvis det er det som troner på ditt julebord. Rosenkål er også bare ett forslag. Bruk masse ost – det er ingen saus på denne pizzaen så god og mye ost gjør susen.

Pizzaen er stekt i en jernpanne. Jernpannen er forvarmet, dvs at du legger deigen i en allerede varm beholder for så å sette den i ovnen for videre steking. Det gir selvsagt en sprø bunn men gir også pizzaen en kant slik at du kan virkelig fylle den opp – nok en god ting!

Jeg har ikke angitt mål her, fyll på med så mye eller så lite som du vil. Følger du pizzadeig oppskriften min vil den gi nok til to jernpanne pizzaer.

du trenger

  • pizzadeig – se her for oppskrift
  • svinstek, ribbe eller kalkun  i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • rosenkål, renset og skjært i skiver
  • hvit cheddar eller annen ost, revet
  • olivenolje, salt, pepper, balsamicosirup

ovn temp 200 C

Lag pizzadeigen og la den heve.

Stek svinesteken i litt olivenolje. Når steken har fått litt farge setter du ned varmen og tilsetter løk. Stek til løken er myk. Tilsett hvitløk og stek videre. Ha i rosenkål og stek noen minutter til. Ikke overstek – husk at den skal stekes videre i ovnen.  Krydre med salt, pepper og en dæsj balsamicosirup om du ønsker.

Sett jernpannen over middelsvarme og varm den opp i 5 minutter. Den skal være god og varm men ikke så varm at deigen brennes når den legges opp i.

Rull deigen ut til en rund pizza noe større enn jernpannen din.

Julepizza

Legg deigen opp i den varme jernpannen, strø godt med ost og ha rosenkål/svinestek blandingen på toppen. Ikke gjør som jeg har gjort og legg all topping på pizzaen før du legger det hele opp i jernpannen (se bilde) – det funket ikke så godt.

Sett jernpannen i ovnen og stek i 10-15 minutter til osten bobler og deigen er stekt.

Julepizza

Løft pizzaen ut av pannen og skjær den opp (ikke skjær i jernpannen din), legg så stykkene opp i pannen igjen om du ønsker.

Server gjerne med tyttebær- eller tranebærsyltetøy om du har noe igjen. God reste jul!

Julepizza

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »